17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Vesti

U Kačarevu održana dvodnevna radionica heklanja

Dom kulture Kačarevo u saradnji sa Udruženjem žena „Etno kutak“ organizovao je dvodnevnu radionicu heklanja. Cilj ovakvih radionica je da se stariji prisete, a mladi zainteresuju za ručne radove.

Zainteresovanost za stare zanate i rukotvorine iz godine u godinu je u porastu. Tradicionalne motive često možemo videti i na odevnim predmetima. Zbog toga je u prostorijama Doma kulture u Kačarevu održana dvodnevna radionica heklanja.

Sa ciljem da se mladima približe tradicionalne vrednosti, Dom kulture Kačarevo u saradnji sa Udruženjem žena „Etno kutak“ okupio je dame različitih generacija, zainteresovane da ručne radove otrgnu od zaborava.

Predsednica Udruženja „Etno kutak“ , Zora Čubrić, najavila je mogućnost održavanja ovakvih radionica i u narednom periodu.

Udruženja žena organizuju radionice i na taj način čuvaju stare zanate. „Etno kutak“ iz Kačareva u prethodnom periodu organizovao je radionice tkanja i veza. 

Related posts

Konsultacije Kriznog štaba: Koje mere su predložene za narednu nedelju?

Aleksandra Miloševska

5. maj Međunarodni dan babica – potreba da se još jednom zahvalimo zdravstvenim radnicma

Zorana Stekovic

Zapošljavanje pripadnika romske zajednice u Požarevcu, uručeno 20 ugovora

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija