18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Vesti

U Kačarevu održana dvodnevna radionica heklanja

Dom kulture Kačarevo u saradnji sa Udruženjem žena „Etno kutak“ organizovao je dvodnevnu radionicu heklanja. Cilj ovakvih radionica je da se stariji prisete, a mladi zainteresuju za ručne radove.

Zainteresovanost za stare zanate i rukotvorine iz godine u godinu je u porastu. Tradicionalne motive često možemo videti i na odevnim predmetima. Zbog toga je u prostorijama Doma kulture u Kačarevu održana dvodnevna radionica heklanja.

Sa ciljem da se mladima približe tradicionalne vrednosti, Dom kulture Kačarevo u saradnji sa Udruženjem žena „Etno kutak“ okupio je dame različitih generacija, zainteresovane da ručne radove otrgnu od zaborava.

Predsednica Udruženja „Etno kutak“ , Zora Čubrić, najavila je mogućnost održavanja ovakvih radionica i u narednom periodu.

Udruženja žena organizuju radionice i na taj način čuvaju stare zanate. „Etno kutak“ iz Kačareva u prethodnom periodu organizovao je radionice tkanja i veza. 

Related posts

Upravni sud usvojio žalbu Srpske napredne stranke

Zorana Stekovic

“Delim svoje blago” – knjiga pesama Ernea Erdeia

Jasmina Petkovic

Vučić ispunio obećanje, mali Rajko dobio bicikl

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija