22. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Makedonski časopisi dostupni i u elektronskom obliku

Makedonski novinsko-izdavački centar od 2006. godine izdaje časopise i knjige na makedonskom jeziku. Trude se da izdanja prilagode različitim generacijama, a od nedavno je moguće preuzeti i u elektronskoj formi.

Novinsko-izdavačka ustanova „Makedonski informativni i izdavački centar“  bavi se izdavanjem časopisa  i knjiga na makedonskom jeziku. Časopis „Makedonska videlina“,  najstariji je i najuticajniji makedonski list u Srbiji. Ovaj list ima više specijalizovanih redovnih dodataka, prilagođenih različitim generacijama i interesovanjima čitalaca.

U skladu sa savremenim tendencijama, od nedavno je moguće časopise i knjige na makedonskom jeziku preuzeti u elektronskoj formi.

Ova ustanova nastoji i da izdavaštvo bude na zavidnom nivou. Postoji više od 120 objavljenih dela autora iz naše zemlje i Makedonije.

U narednom periodu planirano je sprovođenje akcije „Makedonski kutak“, koja podrazumeva poseban deo u svim bibliotekama u Srbiji, koji će posedovati izdanja knjiga i časopisa na makedonskom jeziku. Cilj ove akcije je da izdanja budu dostupna velikom broju čitalaca.

Related posts

Skener do kraja godine

Jasmina Petkovic

NINA MITIĆ: Monstruoznom kampanjom protiv Vučića prave atmosferu kao pred ubistvo Đinđića

Nikoleta Dragaš

Repcu novi mandat u Plandištu, Endre Sabo Predsednik Skupštine Opštine Plandište

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija