4. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija

Vučević: Za 8 godina uloženo 450 miliona dinara u Budisavu

Grad Novi Sad je u prethodnih osam godina uložio 450 miliona dinara u Budisavu, najviše u izgradnju kanalizacije, a gradonačelnik Miloš Vučević kaže da se i dalje radi na poboljšanju komunalne infrastrukture i uslova života u tom naselju.

Vučević je danas obišao radove na popravci kolovozne konstrukcije i asfaltiranju u ulicama Dušana Ćubića, Prnjavorskoj, Partizanskoj i Cara Dušana.

U tim ulicama u Budisavi u toku je i redovna popravka oštećenja na kolovozu i saobraćajnoj signalizaciji.

“Pokušavamo da iskoristimo vremenske uslove i da nastavimo sa komunalnim opremanjem svih delova grada. JKP Put asfaltira ulice na nekoliko lokacija u Budisavi, nešto kroz investicije, a nešto kroz program unapređenja putne privrede”, rekao je Vučević.

Kako je saopšteno, Vučević je naveo da se u ulicama Cara Dušana i Partizanskoj izvodi kompletna rekonstrukcija koja podrazumeva izgradnju kolovoza, vodovoda i javne rasvete. “Građani su zadovoljni jer vide da se tokom cele godine radi na poboljšanju komunalne infrastrukture i uslova života. Otkad vodim Novi Sad investirali smo 450 miliona dinara u Budisavu, a najveći deo novca utrošen je na izgradnju kanalizacije”, rekao je Vučević.

Kako je rekao, ulagalo se i u škole, vrtiće i odgovaralo na druge potrebe stanovnika ovog naselja.

“Lepa vest je da smo obezbedili uslove da uskoro krenu sa radom četiri nove grupe u vrtiću u Budisavi. Do sada je vrtić mogao da primi 80 dece, a sa ovom investicijom moći će još njih 100, s tim da su tri grupe jaslene, kojih ranije nije uopšte bilo”, naglasio je gradonačelnik Novog Sada.

Predsednik saveta Mesne zajednice Budisava Nemanja Janković rekao je da su meštani prezadovoljni svime što je urađeno, te da je, pored kanalizacione mreže, ulaganje u putnu privredu kapitalna investicija za njihovo naselje.

FOTO: Tanjug

Related posts

Smrtna kazna za ubice žena i dece?

Nikoleta Dragaš

Podrška grada Poljoprivrednoj školi “Josif Pančić”

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić uputio telegram saučešća Mitropoliji, patrijarhu Irineju i Sinodu Srpske pravoslavne crkve

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija