12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Stoiljković: Planirano 250.000 doza Torlakove vakcine

Direktorka Instituta “Torlak” Vera Stoiljković kaže da će do kraja dana biti distribuirano prvih 50.000 doza vakcine protiv sezonskog gripa koje je proizveo taj institut.

Distribucija Torlakove vakcine domovima zdravlja počela je juče, a Stoiljković za TV Pink kaže da je planirano da institut ove godine prozvede čak 250.000 doza jer je, navodi, jako velika potreba za vakcinama.

“Potrudićemo se da vakcine budu proizvedene na vreme”, rekla je Stoiljković.

Do sada je bila dostupna vakcina stranog pproizvođača, a Stoiljković navodi da postoje razlike među svim vakcinama, ali da je najvažnije da je svaka vakcina bolja nego ne vakcinisati se.

Navela je da je pre vakcinacije potreban pregled kod lekara, a da vakcinu treba da prime hronični bolesnici i stariji od 65 godina.

Upitana da li će biti Torlakove vakcine i za izvoz, Stoiljković kaže da institut ne može sada da postigne taj kapacitet proizvodnje, ali da se planira izvoz u narednim godinama.

Foto :RTV Pančevo

Related posts

Iz pokrajinskog budžeta više od 40 miliona za PU “Bambi” u Sefkerinu

Jasmina Petkovic

Još 103 slučaja korona virusa u Južnobanatskom okrugu

Mica Milakov

Vučić čestitao Trampu Dan nezavisnosti SAD

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija