12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Svetski dan hrane u Mikinoj školi

Preventivni centar  i Služba polivalentne patronaže Doma zdravlja Pančevo u saradnji sa Osnovnom školom „Miroslv Antić“ obeležili su Svetski dan hrane. Učenici četvrtog razreda naučili su šta je pravilna isharana, a u školi su i pokazali kako se oni zdravo hrane.

Učenici razreda IV3 Mikine škole i učiteljica Vesna Kokerić učestvovali su u obeležavanju Svetskog dana hrane i imali su zadatak da u školu donesu neku zdravu namirnicu i da nacrtaju neko voće ili povrće i nauče zašto je ono zdravo.

Jelana Mitić, patronažna sesta kaže da su tokom predhodnog perioda deca nacrtala radova na temu zdrave ishrane koji su danas izloženi, a da su i naučila šta je piramida ishrane.

Oktobar je mesec u kome se više govori o značaju pravilne ishrane i decu treba tome naučitu u najranijem uzrastu, kaže doktor Stojan Višekruna, direktor Doma zdravlja.

Ove godine Svetski dan hrane obeležava se pod sloganom „Gaji, hrani, podržavaj. Svi zajedno. Naše akcije naša su budućnost“, sa željom da mladi nauče koliko je važno da se smanji broj gladnih u svetu.

Related posts

Kon: Predlog medicinskog dela – kafići do 18 časova na dve nedelje, nije razgovarano o policijskom času, kao ni o produžetku jesenjeg raspusta

Aleksandra Miloševska

Smotra opreme pred zimsku sezonu

Jasmina Petkovic

Otvorene Sportske igre mladih u Kikindi

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija