21. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ministar Vulin: Garda Vojske Srbije nije samo za paradu

– Pripadnici naše Garde su ono što naši gosti prvo vide. Pripadnici Garde svojim ponašanjem, svojim izgledom, svojom obukom pokazuju koliko je Vojska obučena i koliko je opremljena. Kada dođu gosti iz inostranstva, mi sa ponosom pokažemo ove momke i devojke, ali oni nisu samo počasna jedinica – za razliku od mnogih drugih vojski, oni su jedinica koja ume da se bori, jedinica koja ima bogatu ratnu prošlost i jedinica koja se neprekidno priprema da čuva svoju zemlju – izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, nakon obilaska pripadnika Garde Vojske Srbije u kasarni “Dedinje”.

Prema rečima ministra odbrane, uloženo je u bolju opremu gardista naše vojske, sredstva koja koriste, a sa tim ulaganjima će se nastaviti i ubuduće.

– Nisu oni samo najlepši i najviši, oni su i borci i pripadnici Vojske koja uvek može i hoće da brani svoju zemlju i svoj narod – poručio je ministar Vulin.

Komandant Garde general-major Milomir Todorović, uručio je, tom prilikom, ministru odbrane Plaketu Garde, kao i gardijsku čauru iz počasnog plotuna povodom 200 godina od Takovskog ustanka.

Tokom današnjeg obilaska, ministru odbrane prikazani su automobili i motocikli iz voznog parka te jedinice, a ministar je obišao i taktičko-tehničkih zbor naoružanja i opreme Garde Vojske Srbije.

FOTO: mod.gov.rs

Related posts

Vučić dobio čestitke iz Izraela na ubedljivoj pobedi na izborima

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Vučić se bori za Kosovo i Metohiju

Jasmina Petkovic

Grad finansirao školicu za znakovni jezik sa 114.000 dinara

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija