24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ministar Vulin: Garda Vojske Srbije nije samo za paradu

– Pripadnici naše Garde su ono što naši gosti prvo vide. Pripadnici Garde svojim ponašanjem, svojim izgledom, svojom obukom pokazuju koliko je Vojska obučena i koliko je opremljena. Kada dođu gosti iz inostranstva, mi sa ponosom pokažemo ove momke i devojke, ali oni nisu samo počasna jedinica – za razliku od mnogih drugih vojski, oni su jedinica koja ume da se bori, jedinica koja ima bogatu ratnu prošlost i jedinica koja se neprekidno priprema da čuva svoju zemlju – izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, nakon obilaska pripadnika Garde Vojske Srbije u kasarni “Dedinje”.

Prema rečima ministra odbrane, uloženo je u bolju opremu gardista naše vojske, sredstva koja koriste, a sa tim ulaganjima će se nastaviti i ubuduće.

– Nisu oni samo najlepši i najviši, oni su i borci i pripadnici Vojske koja uvek može i hoće da brani svoju zemlju i svoj narod – poručio je ministar Vulin.

Komandant Garde general-major Milomir Todorović, uručio je, tom prilikom, ministru odbrane Plaketu Garde, kao i gardijsku čauru iz počasnog plotuna povodom 200 godina od Takovskog ustanka.

Tokom današnjeg obilaska, ministru odbrane prikazani su automobili i motocikli iz voznog parka te jedinice, a ministar je obišao i taktičko-tehničkih zbor naoružanja i opreme Garde Vojske Srbije.

FOTO: mod.gov.rs

Related posts

Predsednik Vučić: U narednih mesec dana sa Merkel

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić: Bolnica u Kruševcu za sedam dana

Branislava Grčić

Predsednik Vučić obilazi fabriku MEI TA Europe u Obrenovcu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija