12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Sport Vesti

DRAGAN LAZIĆ U ODABRANOM DRUŠTVU! FIDE predstavila novog predsednika Šahovskog saveza Srbije!

Šahovski savez Srbije nedavno je dobio novog predsednika, a u pitanju je Dragan Lazić koji je imenovan na tu funkciju nakon 34 glasova za i jednim uzdržanim, podsećaju u tekstu na zvaničnom sajtu Međunarodne šahovske federacije.

Ono što je FIFA u fudbalu, to je FIDE u šahu tako da je sa najviše moguće pozicije ispraćeno dešavanje na našoj šahovskoj sceni. Lazić je predstavljen kao diplomirani ekonomista koji ima iskustva u menadžmentu i biznisu.

Dragan Lazić

Dragan Lazić, Foto: fide.com/printscreen

Pored njega, FIDE je podsetila da je Švedski šahovski savez dobio novog predsednika, Hakana Jalinga. Takođe, promena je viđena i u Slovačkoj gde je funkciju prvog čoveka tamošnjeg saveza preuzeo Milan Roman.

Podsetićemo da je predsednik Šahovskog saveza Srbije nedavno rekao da se naš šah vraća na veliku mapu te da mu je drago što se veliki broj mladih odučuje baš za ovaj sport.

Izvor: alo.rs

Foto: alo.rs

Related posts

Pretnja smrću Vučiću na Instagramu

Aleksandra Miloševska

Analitičari o poseti predsednika Vučića Južnom Banatu

Nikoleta Dragaš

VUČIĆ PRIHVATIO IZVINJENJE FRANCUSKE! Hvala vam na divnim rečima i poštovanju za srpske žrtve – Makronu veličanstven doček!

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija