28. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Kako brinuti o ljubimcima tokom hladnijih dana

Promena godišnjeg doba utiče i na naše kućne ljubimce. Naročito je  bitno da obezbedimo adekvatan prostor za životinje koje borave napolju, kako bi im bilo prijatnje.

Hladniji dani su veliki izazov i za naše kućne ljubimce. U skladu sa promenom vremena, trebalo bi obezbediti odgovarajuće uslove, kako bi im nastupajući period godine bio prijatniji.

U ovo doba godine linjanje je česta pojava. Na taj način se naš kućni ljubimac priprema za zimski period. Bitno je da redovno i odgovarajućim četkama češljamo ljubimca, ali i da ga utoplimo, proučuju veterinari.

Ptice i gmizavci su najosetljiviji na promenu temperatura. Za životinje koje borave napolju potrebno je obezbediti toplo sklonište.

Kako bi kućni ljubimci lakše prebrodili period opadanja dlaka i ojačali imunitet, veterinari preporučuju da se u ishranu uključe AD3 kapi. Ljubimci koji zimi provode više vremena napolju zahtevaju kaloričniju hranu, kako bi imali više energije za hladne dane.

Related posts

Vučić: Verujem da ćemo imati podršku Slovenije za KiM

Zorana Stekovic

Sve više pacijenata sa respiratornim infekcijama i povišenom temperaturom

Jasmina Petkovic

Obeležen Međunarodni dan borbe protiv raka dojke

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija