17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić se sastao sa ambasadorom Bocan-Harčenkom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka sa kojim je razgovarao o aktuelnim pitanjima srpsko-ruskih odnosa i bilateralne saradnje, posebno o realizaciji konkretnih dogovora i zajedničkih projekata u oblasti energetike. Predsednik Vučić je, tim povodom, obavestio ambasadora Bocan-Harčenka da će Srbija da završi gasovod do kraja godine.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali o svim pregovorima koje je delegacija Srbije vodila u Vašingtonu i Briselu sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini.

Predsednik Vučić je zahvalio Ruskoj Federaciji na podršci u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama. Dvojica sagovornika su razmotrili i druga aktuelna regionalna pitanja.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o rezultatima borbe protiv zarazne bolesti KOVID-19 u dvema zemljama. Ambasador Bocan-Harčenko je obavestio predsednika Vučića o napretku koji stručnjaci u Rusiji ostvaruju u razvoju vakcine protiv korona virusa, koja će da bude dostupna i građanima Srbije. Dvojica sagovornika su se saglasili da bez odgovarajuće vakcine čovečanstvo neće nadvladati ovu zaraznu bolest.

Foto: tanjug

Related posts

176 novih slučajeva COVID-19 u Južnom Banatu

Jasmina Petkovic

RIK dodelio mandate poslanicima

Katarina Popović

Počelo štampanje glasačkih listića za pokrajinske izbore

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija