18. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić se sastao sa ambasadorom Bocan-Harčenkom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka sa kojim je razgovarao o aktuelnim pitanjima srpsko-ruskih odnosa i bilateralne saradnje, posebno o realizaciji konkretnih dogovora i zajedničkih projekata u oblasti energetike. Predsednik Vučić je, tim povodom, obavestio ambasadora Bocan-Harčenka da će Srbija da završi gasovod do kraja godine.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali o svim pregovorima koje je delegacija Srbije vodila u Vašingtonu i Briselu sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini.

Predsednik Vučić je zahvalio Ruskoj Federaciji na podršci u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama. Dvojica sagovornika su razmotrili i druga aktuelna regionalna pitanja.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o rezultatima borbe protiv zarazne bolesti KOVID-19 u dvema zemljama. Ambasador Bocan-Harčenko je obavestio predsednika Vučića o napretku koji stručnjaci u Rusiji ostvaruju u razvoju vakcine protiv korona virusa, koja će da bude dostupna i građanima Srbije. Dvojica sagovornika su se saglasili da bez odgovarajuće vakcine čovečanstvo neće nadvladati ovu zaraznu bolest.

Foto: tanjug

Related posts

NAČELNIK PU PANČEVO: NIJE TAČNO da je policija ISKLJUČIVALA VOZILA IZ SAOBRAĆAJA!

Mica Milakov

VUČIĆ NAKON RAZGOVORA SA MAKRONOM: Predsednik Francuske pokazao izuzetno gostoprimstvo, razgovarali smo o tri ključne teme

Nikoleta Dragaš

Napadao doktore i policajce za vreme policijskog časa, kažnjen prekršajno

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija