15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Nova sanitetska vozila za zdravstvene ustanove po Srbiji

Predstavnicima više zdravstvenih ustanova širom Srbije danas su u dodeljena sanitetska vozila koji će im značajno olakšati rad. Deo vozila nabavljen je iz sredstava prikupljenih po osnovu oportuniteta, a deo su donacija kompanije NIS.

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije, ovom prilikom je rekao da ovo nije ni prva, ni poslednja akcija pomoći zdravstvenim ustanovama.

„Ovde nije izložena oprema koja je stigla u bolnice, od sterilizatora, aparata koji služe za operacije…svega što je bilo neophodno, a što su naveli da bi trebalo da imaju“, rekao je Lončar i čestitao svima koji su dobili sanitetska vozila. Dodao je da je ponosan na svu pomoć koja je pružena zdravstvenim ustanovama jer će to, dodao je, osetiti pacijenti, ali i zaposleni u zdravstvu kojima će biti mnogo lakše da rade sa novom i boljom opremom.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, rekao je da je ulaganje u zdravstvo trajno opredeljenje društvene odgovornosti kompanije i da se od toga neće odustati uprkos veoma izazovnom vremenu.

„Ulaganje u zdravstvo je trajno opredeljenje društvene odgovornosti NIS-a. Od njega ne odustajmo, uprkos veoma izazovnom vremenu. U proteklom periodu, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, uložili smo više od 116 miliona dinara. Uz 14 vozila, pojačali smo i kapacitete opreme u 20 ustanova širom Srbije. Verujemo da donirana vozila značajno pomažu zdravstvenim radnicima koji se suočavaju sa neprekidnim i teškim izazovima. Uz tehničku podršku, šaljemo im dobru energiju i naše najdublje poštovanje“, izjavio je Tjurdenjev.

Foto: nis.rs

Related posts

Predsednik Vučić na taktičko-pokaznoj vežbi Obruč 2020

Zorana Stekovic

Vaskršnja akcija Unije mladih SNS Pančevo

Ivana Bogdanovski

Preminuo Mihajlo Marko

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija