4. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Respiratorne infekcije otežavaju situaciju sa koronom

U narednim mesecima zbog aktuelne situacije sa korona virusom, sezonski grip i druge respiratorne infekcije dodatno će zakomplikovati stanje u zdravstvenim ustanovama. Iz pančevačke Hitne pomoći apeluju na građane da budu oprezni kada primete neke simtome, kako bi zaštitili sebe i druge.    

Noć u pančevačkoj Hitnoj pomoći protekla je relativno mirno, ali ono što je sada aktuelno i što će biti u narednih nekoliko meseci je Kovid 19. Načelnik Hitne pomoći, dr Zoran Manasijević, kaže da sada sledi period kada će građani biti u nedoumici i teško razaznati da li je u pitanju sezonski grip ili korona.

Ukoliko se pacijent javi i žali na bolove u grudima, temperaturu, on dobija adekvatnu terapiju, antibiotike i druge lekove. Takođe obavezno se upućuje na kontrolu već sutra ujutru. Ono što je dr Manasijević istakao kao bitnu činjenicu je da takvi pacijenti moraju doći u potpunosti zaštićeni kako ne bi ugrozili druge pacijente i osoblje u toj zdravstvenoj ustanovi.

Doktor Manasijević ističe da su za vreme korone, oni imali širok dijapazon pacijenata, od onih najlakših bez simtoma ili sa nekim simtomima koji ne ukazuju na kovid 19, do onih najtežih. Na sreću, takvih pacijenata je bilo malo.

Related posts

Prijem Andree Stojadinov u Gradskoj upravi

Jasmina Petkovic

Još 345 zaraženih korona virusom u Južnom Banatu

Vanja Vićentić

Obeležavanje Dana sećanja na žrtve stratišta u Jajincima, prisustvuje Brnabić

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija