23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti Vršac

Vršac: Vodič za ozakonjenje stambenih objekata dostupan romskim porodicama

Danas je u okviru projekta „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa“  u prostorijama Grada Vršca održan sastanak sa predstavnicima SKGO-a i YUCOM-a. Nastavljena je realizacija aktivnosti koje su vezane za podršku ozakonjenja romskih objekata u Vršcu. Za te potrebe SKGO je izradio vodič za ozakonjenje stambenih objekata u romskim naseljima koji će od danas biti dostupan romskim porodicama na teritoriji Grada Vršca i podeljen od strane predstavnika SKGO-a, YUCOM-a  i mobilnog tima Grada Vršca koji su danas, nakon sastanka, obišli romska naselja i tom prilikom neposredno ih informisali  o ovoj temi. U narednih 7 meseci, počevši od 1. novembra, pravnik YUCOM-a pružaće besplatnu pravnu pomoć  u vezi ozakonjenja u prostorijama mreže zajedničke saradnje u Dvorskoj 50. U Vršcu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici SKGO-a, YUCOM-a ,poslanica u skupštini APV i član mobilnog tima za socijalnu inkluziju Roma i član Saveta za socijalnu zaštitu Tatjana Nikolić,  član Gradskog Veća za socijalnu politiku Maja Ristić Lažetić, predstavnici odeljenja za urbanizam i koordinator za romska pitanja Grada Vršca.

FOTO: vrsac.org.rs

Related posts

Nastavljaju se radovi u vrtiću “Petar Pan”

Nikoleta Dragaš

Podela ugovora za građevinski materijal za izbegla lica

Mica Milakov

Izložba “U potrazi za rajem” u foajeu Kulturnog centra

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija