27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Petković: Tači još jednom pokazao da je suštinski protiv dijaloga

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže da je Hašim Tači, izjavljujući da bi “uzajamno priznanje” trebalo da bude jedina tačka dijaloga Beograda i Prištine, još jednom pokazao da je suštinski protiv dijaloga i da njegov potpis pred licem EU, kojim se obavezao na formiranje Zajednice srpskih opština, ništa ne vredi.

Dijalog ne može, na način kako Tači zamišlja, imati unapred definisan ishod, i toga su svesni i u Vašingtonu i u Briselu.

Umesto što on i Avdulah Hoti svakoga dana neosnovano podižu očekivanja Albanaca na Kosovu i Metohiji, kako bi docnije mogli da pravdaju svoju nekonstruktivnost raspoloženjem javnog mnjenja, trebalo bi da pokažu više političke smelosti, pristojnosti i odgovornosti, i da makar pokušaju da koliko-toliko povrate svoj potpuno urušeni kredibilitet.

Svojim manevrima i eskivažama sa sebe ne mogu skinuti sedam i po godina nerealizovanu obavezu formiranja Zajednice srpskih opština, i to je tema koju neće uspeti da skrajnu i uklone sa stola nikakvom političkom i diplomatskom gimnastikom.

Zajednica srpskih opština i nepoštovanje Briselskog sporazuma od strane Prištine  biće naša prva tema prilikom svakog odlaska u Brisel, i neka niko ne gaji nerealna očekivanja o napretku dijaloga dok god ta obaveza ne bude ispunjena.

Sve ili ništa strategija Prištine za rezultat će imati jedno veliko ništa, a jedino što će Tači i Hoti dobiti jeste prezrenje u svetskim centrima moći zbog traćenja vremena ljudi koji imaju preča posla nego da učestvuju u njihovom teatru apsurda, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića

Izvor: TV Most, saopštenje

Related posts

Dečje predstave u KC-u tokom celog oktobra

Nikoleta Dragaš

Đerlek: Nema prostora za popuštanje mera, zdravstveni radnici ulažu poslednje atome snage

Katarina Popović

Ana Brnabić izabrana za poverenika Gradskog odobra SNS-a Beograd na predlog predsednika Vučića

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija