24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ministar Vulin: Jučerašnja vežba na Pešteru pokazala sadejstvo države

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, gostujući večeras u Drugom dnevniku RTS-a, izjavio je da je jučerašnja vežba “Sadejstvo 2020”, koji su pripadnici Vojske Srbije izveli na Pešteru, pokazala da smo dobili izuzetne oficire, podoficire i sjajno obučene posade.
 
– Iza svega toga stoji ogroman rad. Vojska se ne pravi za jedan dan. Da biste napravili vojsku, morate da imate državu. Kakva vojska, takva i država – naglasio je ministar Vulin, podsetivši da su na vežbi pokazani uglavnom novo i modernizovano naoružanje i vojna oprema, koji su plod domaće proizvodnje i koju smo u stanju da proizvodimo zahvaljujući odluci predsednika Vučića da se ulaže u odbrambenu industriju Srbije.
 
Prema oceni ministra Vulina, najviše što se dobilo vežbom “Sadejstvo 2020” je to što je vojska pokazala da svi njeni vidovi mogu da deluju zajedno, kao i da Kopnena vojska, Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana i specijalne brigade sjajno funkcionišu.
 
– Pokazali smo da sjajno funkcioniše vojska, da naše državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Vučićem veruje svojoj vojsci, da je uložila ogroman novac i da se taj novac isplatio. Evropljani vole da kažu da je predsednik Vučić kriv za to što smo se naoružali, a ja da mogu da mu dam orden, ja bih mu dao orden, kao i čitava Vojska Srbije, jer nas je naoružao,opremio i učinio nas da budemo ono što srpska vojska jeste – rekao je ministar Vulin.
 
Jučerašnja vežba je bila ne samo sadejstvo vojske  već sadejstvo države, ocenjuje ministar Vulin, jer nikada nismo imali takvo jedinstvo državnog rukovodstva, na čelu sa vrhovnim komandantom, ministrom odbrane, načelnikom Generalštaba, pa sve do najmlađeg vojnika u Vojsci Srbije, gde su svi radili samo u jednom pravcu, misleći samo na svoju Srbiju.
 
– Naša poruka je da smo spremni, da smo sposobni. Istorija nas uči da kada je Srbija snažna, kada je njena vojska snažna, onda su i Srbi sigurni gde god da žive i onda je mir siguran i dugotrajan – poručuje ministar Vulin, govoreći o poruci jučerašnje vežbe i dodaje da svako, i prijatelji i neprijatelji, izaberu kako će tu poruku tumačiti.

Foto: Tanjug

Related posts

Predsednik Vučić na otvaranju fabrike “Yanfeng Automotive Interiors” u Kragujevcu

Zorana Stekovic

Iste plate u predškolskom i osnovnom obrazovanju

Nikoleta Dragaš

Vršac u bojama nacionalne zastave

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija