24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

“Lice nacije” – Nikola Pejaković o teškim trenucima u životu, duhovnosti, pandemiji

Gost ovonedeljnog “Lica nacije” bio je Nikola Kolja Pejaković, glumac, pozorišni reditelj i scenarista.  U emisiji Pejaković je govorio o teškim trenucima u svom životu, duhovnosti, ali i aktuelnoj pandemiji.

Nikola Pejaković, gost emisije Lice nacije rekao je da se bavi  dramskom režijom, od pisanja scenarija za film i televiziju da živi i da malo svira. Kada je obrazovanje u pitanju, imo je sreće da uči od dobre generacije profesora.

Pejaković je govorio i o tome kako se izlačio od bolesti zavisnosti.

Mi uopšte ne znamo kakve su druge strahote u svetu, mi o tome retko slušamo i govorimo zbog očuvanja zdravog razuma. Kada je virus u pitanju, bez obzira na njegovo poreklo, Gospod je pustio da se desi i  mi to trebamo shvatiti kao upozorenje, rekao je Pejaković u emisiji.

Nisam teološki obrazovan. Kao obični čovek, mogu samo da svedočim svojim životom Svi koji veruju u Boga su uglavnom odbačeni , što je u saglasju sa Hristovim rečima: “Svi vi koji sledite mene bićete progonjeni”. U duhovnom pogledu, mi smo od stvaranja Jugoslavije bili okupirana zemlja i od tada se tanji naš duh. Neki su hteli da sačuvaju srpski duh, ali neki su hteli Jugoslaviju, kaže Nikola Pejaković.

Reči patrijarha Pavla: “Biti pravoslavan znači biti otmen” treba shvatiti doslovno. Otmenost je prihvatiti svakoga ,bez obzira na njegovo poreklo i opredeljenje, kao svog brata. Ne treba činiti nikome zlo i upadati u đavolsku mrežu, rekoa je na kraju emisije Lice nacije Nikola Pejaković, ovonedeljni gost.

Related posts

Portreti slikara iz Crepaje privukli pažnju i javnih ličnosti

Nikola Toadjer

75 godina postojanja MKUD “Petefi Šandor” Pančevo

Nikola Toadjer

Pančevo u petak dobija novog stranog investitora, predsednik Vučić postavlja kamen temeljac za “Brose”

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija