2. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

“Lice nacije” – Nikola Pejaković o teškim trenucima u životu, duhovnosti, pandemiji

Gost ovonedeljnog “Lica nacije” bio je Nikola Kolja Pejaković, glumac, pozorišni reditelj i scenarista.  U emisiji Pejaković je govorio o teškim trenucima u svom životu, duhovnosti, ali i aktuelnoj pandemiji.

Nikola Pejaković, gost emisije Lice nacije rekao je da se bavi  dramskom režijom, od pisanja scenarija za film i televiziju da živi i da malo svira. Kada je obrazovanje u pitanju, imo je sreće da uči od dobre generacije profesora.

Pejaković je govorio i o tome kako se izlačio od bolesti zavisnosti.

Mi uopšte ne znamo kakve su druge strahote u svetu, mi o tome retko slušamo i govorimo zbog očuvanja zdravog razuma. Kada je virus u pitanju, bez obzira na njegovo poreklo, Gospod je pustio da se desi i  mi to trebamo shvatiti kao upozorenje, rekao je Pejaković u emisiji.

Nisam teološki obrazovan. Kao obični čovek, mogu samo da svedočim svojim životom Svi koji veruju u Boga su uglavnom odbačeni , što je u saglasju sa Hristovim rečima: “Svi vi koji sledite mene bićete progonjeni”. U duhovnom pogledu, mi smo od stvaranja Jugoslavije bili okupirana zemlja i od tada se tanji naš duh. Neki su hteli da sačuvaju srpski duh, ali neki su hteli Jugoslaviju, kaže Nikola Pejaković.

Reči patrijarha Pavla: “Biti pravoslavan znači biti otmen” treba shvatiti doslovno. Otmenost je prihvatiti svakoga ,bez obzira na njegovo poreklo i opredeljenje, kao svog brata. Ne treba činiti nikome zlo i upadati u đavolsku mrežu, rekoa je na kraju emisije Lice nacije Nikola Pejaković, ovonedeljni gost.

Related posts

OŠ ,,Olga Petrov” je obeležila Međunarodni dan tolerancije

Jasmina Petkovic

Njegoševa i Stari Tamiš bez struje

Jasmina Petkovic

Preventivni pregledi u JKP “Vodovod i kanalizacija”

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija