27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Er Srbiji isporučena dva aviona Erbas A319

Nacionalnoj avio kompaniji Er Srbija isporučena su dva aviona Erbas A319, kojima je ranije upravljala avio-kompanija Adrija ervejz.

Avioni, koji su stigli iz Tuluza, prvobitno je trebalo da budu isporučeni u martu, ali je to odloženo zbog pandemije korona virusa.

Oba aviona, proizvedena su 2010. godine i u vlasništvu su kompanije Karlajl aviejšn partners.

Biće registrovani kao YU-APL i YU-APM. Adriji su isporučeni pre deset godina i radili su pod registracijama S5-AAP i S5-AAR sve dok kompanija nije proglasila bankrot au septembru 2019. godine.

Er Srbija je dodala svoj deveti A319 prošle godine, prenosi portal Ex-Yu Aviation.

Nakon izbijanja pandemije kovida-19, Er Srbija je vratila Erbas A320 i ATR72 vlasnicima, pošto je joj je istekao ugovor o zakupu.

Osim toga, jedan od preostala tri Boinga 737-300 u floti Er Srbije nije leteo od početka pandemije i vrlo je verovatno da se neće ni vraćati u službu. Druga dva Boinga se i dalje koriste, uglavnom na čarter letovima, ali su takođe redovno raspoređeni i na letovima za Podgoricu i Diseldorf.

Related posts

Vučić: SAD hoće da čuje i stav Beograda

Jasmina Petkovic

Isplata polovine minimalne zarade za april u ponedeljak

Alba Jovanović

SKUPŠTINA: Popis stanovništva od 1. do 31. oktobra

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija