24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Porodice sa trojkama na prijemu u Gradskoj kući

Zamenica gradonačelnika Pančeva Dragana Kuprešanin i član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku primili su roditelje trojki sa područja grada Pančeva. Grad Pančevo od 2002. godine novčano pomaže sve porodice koje imaju trojke.

Grad Pančevo je i ove godine organizovao jedan od najlepših događaja – prijem porodica sam trojkama. Zamenica gradonačelnika Pančeva Dragana Kuprešanin, istakla je da se Grad Pančevo,kao odgovorna lokalna samouprava, trudi da porodicama sa trojkama  izađe u susret.

– Želimo da ovim porodicama pružimo pomoć, znamo da je pred roditeljima trojki težak zadatak i mi smo tu kao grad i kao odgovorna lokalna samouprava da im izađemo u susret. Danas imamo osam porodica sa trojkama sa teritorije grada kojima je isplaćena jednokratna novčana pomoć iz sredstava budžeta grada – rekla je Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika Pančeva.

Odlukom o finansijskoj podršci porodica sa decom uvedeno je pravo da porodice koje dobiju trojke i četvorke, ostvaruju prava na jednokratnu novčanu pomoć do navršene osamnaeste godine života ističe Kuprešanin.

– Pomoć roditeljima je deo sistemske borbe za povećanje nataliteta, i grad Pančevo će i dalje gledati da preuzima i druge mere populacione politike kako bi se roditelji podstaklu na proširenje porodice. Doneta je odluka Skupštine grada o finansijskoj podršci porodica sa decom. Prema toj odluci utvrđeno je pravo na jednokratnu novčanu pomoć majkama koje su rodile trojke i četvorke. Ovo pravo majke ostvaruju nakon rođenja detetea ali svake naredne kalendarske godine do navršene 18. godine života.

Grad Pančevo od 2002. godine novčano pomaže sve porodice koje imaju trojke.

Related posts

Vučić: Ponosni na odnose sa Rusijom

Zorana Stekovic

Međunarodni poljoprivredni sajam ove godine prvi put online

Vanja Vićentić

Vučić: Mnogo iskušenja pred nama, nadam se još boljim rezultatima

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija