21. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Ortopedi pančevačke i vršačke bolnice obavili zajedničku operaciju

Zahvaljujući dobroj saradnji ortopeda iz pančevake i vršačke bolnice, danas je obavljena zajednička operacija u Opštoj bolnici. Cilj je bio da kolegama iz vršačke bolnice naši ortopedi prenesu svoja znanja i obuče ih da rade operacije povreda i trauma na najsavremeniji način koji se radi u Pančevačkoj bolnici.

Na odeljenju Ortopedije u Opštoj bolnici  povrede i prelomi operisu se na najsavremeniji način kao i u drugim Evropskim centrima. Zahvaljujući novim tehnikama, pacijenti  se brže i lakše rehabilituju. Svoje iskustvo ortopedi  prenose i svojim kolegama i vršačke bolnice.

U Južnobanatskom okrugu postoje dve bolnice – u Pančevu i Vršcu, i potpuno je prirodno da tesno sarađuju. Saradnja je bila odlična i u zajedničkom zbrinjavanju kovid pacijenta, a sada smo tu saradnju produžili i na ortopedsku hirurgiju kaže direktor bolnice u Vršcu dr Ivan Ivanović.

Ovaj način saradnje voma je važan za pacijente Vršačke regije Ortopedi iz pančevačke bolnice odlazili su u Vršac i zajedno operisali sa svojim kolegama kako bi  pacijentima iz Južnog Banata bilo pristupačno što bolje lečenje.

Uskoro pančevački hirurzi odlaze u Vršac kako i tamo  zajedno operisali nekoliko pacijenta.Ovakav način operacija preloma spada u najmanje invazivene metode , pacijent ima  mali rez dok su  ranije  ugrađivane ploče pa je rez bio dug i po 20 santimetara a novom  tehnikom  ožiljak je svega nekolko santimetara.Prednost   omogućava pacijentu da odmah može da koristi ekstremitet.

Related posts

JKP “Zelenilo” obeležilo slavu – Miholjdan

Nikoleta Dragaš

Vučić održao konsultacije, sutra odgovor Đukanoviću

Nikoleta Dragaš

Ilinden – slava svih Makedonaca

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija