19. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Ortopedi pančevačke i vršačke bolnice obavili zajedničku operaciju

Zahvaljujući dobroj saradnji ortopeda iz pančevake i vršačke bolnice, danas je obavljena zajednička operacija u Opštoj bolnici. Cilj je bio da kolegama iz vršačke bolnice naši ortopedi prenesu svoja znanja i obuče ih da rade operacije povreda i trauma na najsavremeniji način koji se radi u Pančevačkoj bolnici.

Na odeljenju Ortopedije u Opštoj bolnici  povrede i prelomi operisu se na najsavremeniji način kao i u drugim Evropskim centrima. Zahvaljujući novim tehnikama, pacijenti  se brže i lakše rehabilituju. Svoje iskustvo ortopedi  prenose i svojim kolegama i vršačke bolnice.

U Južnobanatskom okrugu postoje dve bolnice – u Pančevu i Vršcu, i potpuno je prirodno da tesno sarađuju. Saradnja je bila odlična i u zajedničkom zbrinjavanju kovid pacijenta, a sada smo tu saradnju produžili i na ortopedsku hirurgiju kaže direktor bolnice u Vršcu dr Ivan Ivanović.

Ovaj način saradnje voma je važan za pacijente Vršačke regije Ortopedi iz pančevačke bolnice odlazili su u Vršac i zajedno operisali sa svojim kolegama kako bi  pacijentima iz Južnog Banata bilo pristupačno što bolje lečenje.

Uskoro pančevački hirurzi odlaze u Vršac kako i tamo  zajedno operisali nekoliko pacijenta.Ovakav način operacija preloma spada u najmanje invazivene metode , pacijent ima  mali rez dok su  ranije  ugrađivane ploče pa je rez bio dug i po 20 santimetara a novom  tehnikom  ožiljak je svega nekolko santimetara.Prednost   omogućava pacijentu da odmah može da koristi ekstremitet.

Related posts

Odlična partija srpskih rukometaša

Bojana Kecic

Ubedljiva pobeda ekipe RTV Pančevo – Dunav TV u Soccer Zlatnoj Ligi

Vanja Vićentić

Doživotna robija za ubice dece, oštrije kazne za silovanje

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija