24. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Magazin Najvažnije Opovo Vesti

Igor Vujić iz Opova već deceniju uzgaja cveće

U cvećarstvu je u toku jesenja sezona uzgajanja ukrasnih biljaka. Tim povodom ekipa Regionalne Radio-televizije Pančevo posetila je gazdinstvo Igora Vujića iz Opova koji se ovim poslom bavi već deset godina.

Da se trud i ulaganje u poljoprivredu isplati dokaz je Igor Vujić iz Opova. Na svom gazdinstvu ovaj mladi čovek već deceniju uzgaja cveće, kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru. Na ovaj korak se odlučio spletom okolnosti, kako nam je objasnio.

Zahvaljujući subvencijama Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu prošle godine ovo poljoprivredno gazdinstvo uspelo je da proširi proizvodnju na još jedan plastenik površine 500 m2. U plastenicima se uzgaja cveće u tri godišnje etape.

Ove godine pomoću subvencija Igor Vujić je kupio sistem za zagrevanje plastenika. On je značajan za uzgajanje cveća u zimskom periodu.

S obzirom na to da je zadovoljan dosadašnjim radom i razvojem proizvodnje cveća, Igor Vujić ima već planove za narednih nekoliko godina. Unapređenje sistema za navodnjavanje, zamena starog plastenika i proširenje površine na kojoj se cveće gaji su samo neke od investicija , istakao je on.

Related posts

Merima Njegomir u Licu nacije: Dok pevam ja živim

Nikola Miloševski

I U PANČEVU IZMENJEN NAČIN UPISA U ŠKOLE: U svih 20 škola upis prvaka organizovan je elektronski putem

Mica Milakov

Od danas obavezan PCR test za građane Hrvatske, S.Makedonije, Bugarske, Rumunije

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija