23. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Evropski poreski obveznici uložiće u Srbiju ogroman novac

U narednih sedam godina Srbija i region dobiće osam milijardi evra u grantu, i još 20 MILIJARDI više kroz različite projekte, što je za Srbiju od ogromnog značaja, istakao je danas predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheijem.

 narednih sedam godina Srbija i region dobiće osam milijardi evra u grantu, i još 20 MILIJARDI više kroz različite projekte, što je za Srbiju od ogromnog značaja, istakao je danas predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheijem.

Vučić je, tokom zajedničkog obraćanja, izrazio iskreno zadovoljstvo zbog posete komesara Varheija, za kojeg je istakao da je iskreni prijatelj Srbije, koji je uložio napore da unapredi pregovarački proces koji Srbiju vodi ka punopravnomk članstvu u EU.

Varheji o Izveštaju EK o Srbiji

Evropski komesar Oliver Varheji izjavio je večeras da je sa predsednikom Srbije razgovarao i o godišnjem izveštaju Evropske komisije o Srbiji i da je primetio da je napravljen izvestan napredak, ali da još mora da se uradi.

“Ohrabrujemo vladu koja će biti formirana i da podrži hitno sprovođenje reformi koje moraju da idu istovremeno sa investicijama, da bi mogle da se realizuju”, rekao jre Varheji na zajedničkoj pres konferenciji.

Ekonomska pomoć deo slagalice nove strategije prema regionu

Komesar za proširenje EU Oliver Varheji izjavio je večeras, posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da EU želi dugoročno više da bude angažovana na Zapadnom Balkanu i da je Ekonomsko investicioni plan za region deo slagalice nove strategije prema regionu i Srbiji.

“Putujem po regionu u pokušaju da svima objasnim da ispunjavamo ono što smo obećali”, rekao je Varheji i podsetio da je to obećao još u febraru, kada je poslednji put boravio u Beogradu.

Related posts

OPREZ! Lažni radnici PIO fonda varaju penzionere

Jasmina Petkovic

Servisne informacije za petak 27.septembar

Mica Milakov

Otac američkog ambasadora Godfrija preminuo od kovida

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija