25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Vojkan Milutinović osvojio četiri zlatne medalje na takmičenju u Bosni i Hercegovini

Gost jutarnjeg programa naše televizije bio je pčelar Vojkan Milutinović, koji je na nedavnom takmičenju u Bosni i Hercegovini osvojio četiri zlatne medalje.

Pčelari već decenijama tvrde da je med iz južnog Banata kvalitetan. To je potvrđeno i u Bosni i Hercegovini, gde je pančevački pčelar Vojkan Milutinović na manifestaciji “Medena Tuzla” osvojio četiti zlatne medalje.

Koji med je najbolji? Da li je to livadski, bagremov, šumski, livadski, suncokretov ili neki drugi? Ovo su česta pitanja koja muče mnoge potrošače meda. Vojkan kaže da ne postoji odgovor na ovo pitanje jer kvalitet i sastav meda zavise od mnogo faktora

Članovi Društva pčelara iz Pančeva organizovali su u pančevačkim osnovnim školama i vrtićima i predavanja o medu kako bi đacima predstavili značaj pčele, njihov ekoliški uticaj u prirodi i korist koji čovek od njih ima.

Mnogim ljudima konzumiranje bilo kakvih drugih pčelinjih proizvoda pored meda čini se potpuno čudnim. Vojkan ističe da su nam vredne pčele dale propolis kao najbolji prirodni antibiotik.

Poznato je da je med tradicionalan lek protiv kašlja i upale grla, za poboljšanje krvne slike, kod oboljenja organa za varenje i mnoštvo drugih poremećaja uspešno možete tretirati medom i drugim pčelinjim proizvodima.

Related posts

U Jabuci akcije odvoženja kabastog otpada i prikupljanja plastične ambalaže

Jasmina Petkovic

Rakić, Spirić i Simić u poseti mitrovačkom porodilištu

Nikoleta Dragaš

Vučić: Primakov u najtežim trenucima uz srpski narod

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija