21. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić s knezom Albertom: Opredeljenost za unapređenje saradnje

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je svečani doček za kneza Alberta Drugog od Monaka ispred Palate Srbija, uz intoniranje himni Srbije i Monaka i smotru počasne garde.

Posle ceremonije svečanog dočeka Vučić i knez Albert imaće tet-a-tet sastanak, a zatim će uslediti plenarni razgovori delegacija Srbije i Kneževine Monako.

Knez Albert II od Monaka stigao u Srbiju

Knez Albert Drugi od Monaka doputovao je danas u zvaničnu posetu Srbiji, a na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” dočekao ga je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Vladar Monaka, koji je sleteo u Beograd oko 11 sati, dočekan je uz crveni tepih, postrojenu Gardu Vojske Srbije, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Knezu Albertu II Orden Republike Srbije na lenti

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić uručio je danas Orden Republike Srbije na lenti knezu Albertu Drugom od Monaka.

Vučić je visoko priznanje dodelio vladaru Monaka u Palati Srbija, nakon održanih sastanaka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u razgovoru sa knezom Albertom Drugim od Monaka iskazana velika, uzajamna opredeljenost za osnaživanje odnosa i dalji razvoj saradnje u svim oblastima.

“Uveren sam da ćemo i posle danas potpisanog memoranduma našu saradnju učiniti još mnogo boljom”, rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa visokim gostom iz Monaka.

Srbija će se pridružiti inicijativi za multilateralizam UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, posle razgovora sa knezom Albertom Drugim od Monaka, da će se Srbija uskoro pridružiti Asocijaciji zemalja za multilateralizam pri UN, inicijativi koju su pokrenule Nemačka i Francuska.

“Preneo sam mu da Srbija radi predano na ostvarenju svojih spoljnopolitičkih ciljeva, pre svega na očuvanju mira i ostabilnosti. Knez Albert je rekao da je kneževina Monako postala član Asocijacije zemalja za multilateralizam pri UN, inicijative koju su pokrenuli Nemci i Francuzi. Mi se još nismo pridruržili tome, ali i savet kneza Alberta je bio da se tome pridružimo”, rekao je Vučić novinarima.

Izvor: Tanjug

Related posts

Advokat Nazarčić i “Danas” potvrdili političku zloupotrebu Višeg suda u Pančevu

Mica Milakov

Predsednik Vučić : Srbija izuzetno odgovorna, za sada nema zatvaranja škola, sportski skupovi u zatvorenom prostoru zabranjeni

Mica Milakov

Ministar Vulin: Srbija nikada neće zaboraviti i prestati da traži pravdu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija