27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Pančevo Politika Vesti

ĐUKANOVIĆ O JOVANJICI: Nijedan dokaz nisu izneli, jasno kao dan da je Aleksić bestidno lagao da je Koluvija pozvao Andreja Vučića

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje po tužbi Andreja Vučića protiv potpredsednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića zbog Aleksićevih navoda u vezi sa slučajem Jovanjica, koji su, inače, u međuvremenu osporeni veštačenjem.

Andrej Vučić je Aleksića tužio u parničnom postupku zbog povrede časti i ugleda, zato što je Aleksić više puta u javnosti govorio da ima saznanja da je vlasnik poljoprivrednog dobra Jovanjica Predrag Koluvija, pre hapšenja u novembru 2019. godine, telefonom pozvao Andreja Vučića, brata predsednika Srbije.

Na današnjem suđenju saslušan je tuženi Aleksić povodom navoda koje je iznosio, a sudija je Vučićevom advokatu Vladimiru Đukanoviću zabranio većinu pitanja koja je hteo da mu postavi.

Advokat Andreja Vučića rekao je nakon suđenja da Aleksić na ovom suđenju nastavlja da u ime određenih tajkuna, kriminalnih krugova i pojedinih državnih struktura, sprovodi nacističku propagandu protiv porodice predsednika države Aleksandra Vučića.

  • Oni danas na suđenju nisu ponudili nijedan dokaz za svoje tvrdnje, tako da je jasno kao dan da je Aleksić bestidno lagao da je Koluvija pozvao Andreja Vučića. Valjda je poenta da se vrši stalna kriminalizacija i dehumanicija porodice predsednika, rekao je Đukanović za Tanjug.

Podsetio je da su ranije tvrdili da je njegov klijent vlasnik restorana Franš, pa da se ustanovilo da to nije, pa da su, kak je naveo, izmislili da ima puno zemlje po Sremu, pa Jovanjicu, pa da je vlasnik pekara Hleb i kifle…

  • Više ne znamo šta su sve izmislili, kao i na ovom suđenju povodom navoda za Jovanjicu, naveo je Vučiehv advokat, napominjući da su danas Aleksić i njegov advokat vršili, kako kaže, zastrašujući pritisak na sudiju.Sudija je čak nama odbijao pitanja, koja bi pokazala da je Aleksić do guše upetljan u saradnju sa određenim kriminalnim stukturama, koje rade sve ovo da bi destabilizovale državu i predsednika države, ali to je pravo sudije, rekao je Đukanović i izrazio nadu da sudija neće podleći pritisku koji vrši grupa ljudi oko Aleksića.

On očekuje da će sud presuditi u korist njegovog klijenta, te da će Aleksić morati da mu plati ne malu odštetu.

A, ako nema da plati, neka mu Đilas plati ili oni koji su ga naterali da sve ovo radi. Posebno naglašavam da je ovo ozbiljan interes tajkunsko-kriminalnih struktura sa pojedinim državnim strukturama da rade ovo što rade, naveo je Đukanović.

Koluviji i još devetorici optuženih danas je inače počelo suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu, upravo povodom optužbi da su na poljoprivrednom dobru Jovanjica u Staroj Pazovi uzgajali marihuanu u veštačim uslovima radi dalje prodaje i sticanja imovinske koristi. Veštačenjem njegovih telefona utvrđeno je da nije zvao Andreja Vučića pred hapšenje, kako su to, inače, tvrdili iz opozicije, saopštilo je zimus Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje vodi postupak protiv Koluvije.

Related posts

Usvojen rebalans budžeta za 2020.

Aleksandra Miloševska

Predsednik Vučić sutra sa šefom Misije UN na Kosovu i Metohiji

Ivana Bogdanovski

Ministar Vulin: Inckova osveta

Ivana Golubovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija