21. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kovačica Kultura Najvažnije Vesti

Adam Onču dramaturg i glumac iza sebe ima karijeru dugu preko 50 godina

Jedan od najpriznatijih dramaturga i glumaca, stvaralaštva na rumunskom jeziku potiče iz Uzdina. On je dobio brojne nagrade, a prošle godine je zavredio i nagradu opštine Kovačica za sveukupni rad i zalaganje u oblasti pozorišnog stvaralaštva.

Adam Onču, glumac u uzdinskom pozorištu, iza sebe ima karijeru dugu preko 50 godina. Uloge danas već ne može da izbroji a izdvaja i dva velika filma na rumunskom jeziku koja su odjeknula u kulturnim krugovima ali i šire. Pripadao je zlatnoj generaciji i dobu pozorišnog stvaralaštva na rumunskom jeziku. Dobitnik je brojnih priznanja. Adam Onču kaže da mu je jedna rečenica bila dovoljna da uđe u svet pozorišta na velika vrata, i stane na daske koje život znače.

Adam se sa suzama u očima priseća se prošlih vremena. Prema njegovim rečima, pozorište je jedan sasvim drugačiji svet, koji se ne može zaboraviti.

Talenat za glumu od Adama nasledila je njegova ćerka ali i unuka, koje su takođe veoma aktivne u uzdinskom pozorištu.

Članovi pozorišne sekcije “Todor Krecu – Toša” Doma kulture “Doina” iz Uzdina, pripremaju novu pozorišnu predstavu. Svake godine se predstavljaju na Pozorišnim danima Rumuna iz Vojvodine, gde ostvaruju zavidne rezultate.

Related posts

Vučić u Novom Pazaru: Ovde ćemo da podižemo kompletnu infrastrukturu, rekonstruisaćemo i put Raška – Novi Pazar!

Katarina Popović

Proglašeni dobitnici nagrade V(RAB)AC

Mirjana Popović

Vlada usvojila leks specijalis o švajcarcima, otpisuje se 38%

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija