27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kovačica Kultura Najvažnije Vesti

Adam Onču dramaturg i glumac iza sebe ima karijeru dugu preko 50 godina

Jedan od najpriznatijih dramaturga i glumaca, stvaralaštva na rumunskom jeziku potiče iz Uzdina. On je dobio brojne nagrade, a prošle godine je zavredio i nagradu opštine Kovačica za sveukupni rad i zalaganje u oblasti pozorišnog stvaralaštva.

Adam Onču, glumac u uzdinskom pozorištu, iza sebe ima karijeru dugu preko 50 godina. Uloge danas već ne može da izbroji a izdvaja i dva velika filma na rumunskom jeziku koja su odjeknula u kulturnim krugovima ali i šire. Pripadao je zlatnoj generaciji i dobu pozorišnog stvaralaštva na rumunskom jeziku. Dobitnik je brojnih priznanja. Adam Onču kaže da mu je jedna rečenica bila dovoljna da uđe u svet pozorišta na velika vrata, i stane na daske koje život znače.

Adam se sa suzama u očima priseća se prošlih vremena. Prema njegovim rečima, pozorište je jedan sasvim drugačiji svet, koji se ne može zaboraviti.

Talenat za glumu od Adama nasledila je njegova ćerka ali i unuka, koje su takođe veoma aktivne u uzdinskom pozorištu.

Članovi pozorišne sekcije “Todor Krecu – Toša” Doma kulture “Doina” iz Uzdina, pripremaju novu pozorišnu predstavu. Svake godine se predstavljaju na Pozorišnim danima Rumuna iz Vojvodine, gde ostvaruju zavidne rezultate.

Related posts

MILOŠU DELIBAŠIĆU 30 GODINA ZATVORA ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA I MILOŠA VIDAKOVIĆA

Mica Milakov

“Dizelka” posustala u Jagodini

Mica Milakov

Vučić: Jačanje saradnje sa RS je jačanje saradnje sa BiH

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija