4. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ovo su doušnici zapada u Srbiji!

Prošle nedelje nevladine organizacije napravile su izveštaj o stanju demokratije u Srbiji za 2020. godinu. Ovaj izveštaj su doušnici zapada iz Srbije poslali ovih dana u Brisel. Čitavo jedno poglavlje izveštaja o stanju demokratije u Srbiji za 2020. godinu posvećeno je portalu “Prismotra”. Ovaj izveštaj napravila je nevladina organizacija pod nazivom “Centar savremene politike”. U ovom izveštaju oni su se žalili na naše tekstove o NATO lobistima, anti-kineskoj propagandi u Srbiji, kao i na pojedine novinare bliske vojvođanskim separatistima. Sada ćemo otkriti ljude koji su pisali ovaj doušnički izveštaj protiv “Prismotre” i Srbije. 

Nikola Burazer

Nikola Burazer je direktor nevladine organizacije “Centar savremene politike” i jedan od četvoro autora ovog doušničkog izveštaja. Skraćenica ove organizacije je “CEP”. Nikola Burazer je u periodu od 2010. godine do 2011. godine radio u kancelariji tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića. On je takođe jedan od novinara portala “European Western Balkans”. Cilj ovog portala je da napada svaki pokušaj Srbije da vodi neutralnu politiku. Nikola Burazer je jedno vreme živeo i radio u Zagrebu. Aktivno je učestvovao u protestima nevladine organizacije “Ne davimo Beograd”. 

Emina Muminović

Emina Muminović je urednik portala “European Western Balkans” i drugi autor doušničkog izveštaja o stanju demokratije u Srbiji za 2020. godinu. Pored toga što je urednik na portalu u vlasništvu “CEP-a”, ona je takođe i novinar na portalu “European Western Balkans”. Neki od njenih tekstova su pisani u saradnji sa direktorom “CEKORA” Natašom Đereg koja je glavni anti-kineski lobista u Srbiji. Drugi njeni tekstovi odnose se na to kako Srbija treba da napusti svoju politiku neutralnosti i da slepo sluša Evropu. 

Aleksandar Ivković

Aleksandar Ivković je projektni asistent u “CEP-u” i treći autor izvestaja o stanju demokratije u Srbiji. On je takođe i novinar na portalu “European Western Balkan”. Osnivanje ovog portala finansiralu su: “Balkan Trust for Democracy”, “European Fund for the Balkans”, “Konrad Adenauer Stiftung”. Jedan deo novca su dobili i od projekata koje nevladinim organizacijama dodeljuje NATO kancelarija za finansije.

Nikola Cuckić

Nikola Cuckić je projektni asistent u “Centru savremene politike” i poslednji autor doušničkog izveštaja. On je takođe i novinar portala “European Western Balkans” koji je osnovan 2017. godine. O samoj organizaciji “Centar savemene politike” pisaćemo detaljnije u nekom od narednih tekstova. Bavićemo se takođe i : asistentima Vukašinom Živkovićem i Zoranom Dimitrijević, Bratislavom Bojićem i njihovim urednikom Nemanjom Todorovićem Štiplijom.

Izvor: prismotra.net

Foto: prismotra.net

Related posts

Kačarevačko jezero i čisto i bezbedno

Nikoleta Dragaš

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručena povelja počasnog građanina Mrkonjić grada

Jasmina Petkovic

Ministar Vulin čestitao Badnje veče i Božić

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija