4. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Divlja deponija zakrčila Šarplaninsku, “Higijena” još jednom uputila apel građanima

Posle nekoliko akcija i niza apela, divlje deponije na uglu Šarplaninske i Novoseljanske i dalje se stvaraju. Pančevačka “Higijena” iznosi smeće sa 460 lokacija u gradu, Dolovu i Starčevu, kao i iz 30 hiljada domaćinstava. Iz ovog preduzeća ponovo apeluju na građane, ali i privredne subjekte da ne bacaju smeće gde mu nije mesto i da od grada ne prave ružnu sliku.

Mnogobrojni apeli upućeni vlasnicima privatnih kuća, ali i privrednim subjektima nisu urodili plodom s obzirom da je ugao ulica Šarplaninske u Novoseljanske ponovo prekriven smećem i divljom deponijom. Na toj lokaciji postoje kontejneri, ali pojedinci se i dalje ponašaju kako hoće i svakodnevno ruže ovaj deo Pančeva.

Radnici pančevačkog javno-komunalnog preduzeća “Higijena” danas su po ko zna koji put uklonili divlju deponiju u Šarplaninskoj ulici. Da podsetimo u prethodnom periodu ovo preduzeće, kao i “Zelenilo” pokušali su kroz razne akcije da podignu svest građana o higijeni, ali izgleda da je ova lokacija problematična. Bez obzira na tu činjenicu, deponija je uklonjena.

“Higijena” godinama pokušava da reši problem sa divljim deponijama u Pančevu uz podršku i asistenciju komunalne inspekcije i milicije. Taj posao je manje više i uspešn. Ipak postoje problematične lokacije, a osim toga teret rešavanja ovakvih problema iziskuje povećano angaovanje zaposlenih i radnih mašina.

Tokom čitavog meseca oktobra “Higijena ” odnosi, u okviru svoje tradicionalne akcije, kabasti otpad sa teriorije Grada Pančeva. Sakupljaju se stari nameštaji, bela tehnija, ambalaža, limarija,gume, baštensko smeće i sav drugi otpa osim šuta. Više o ovoj akciji narednih dana na regionalnoj RTV Pančevo, a ukoliko građani žele da dođu do više informacija mogu pozvati Higijenu svako radnog dana od 7 do 15 časova na telefon 013 327000.

Related posts

Zubari u domu zdravlja rade po ustaljenom rasporedu uz poštovanje mera zaštite

Jasmina Petkovic

U Prištini ukinute “mere reciprociteta” prema centralnoj Srbiji; Vučić: Dobra odluka Prištine

Nikoleta Dragaš

Zima počinje u nedelju u 5 sati i 19 minuta

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija