23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Divlja deponija zakrčila Šarplaninsku, “Higijena” još jednom uputila apel građanima

Posle nekoliko akcija i niza apela, divlje deponije na uglu Šarplaninske i Novoseljanske i dalje se stvaraju. Pančevačka “Higijena” iznosi smeće sa 460 lokacija u gradu, Dolovu i Starčevu, kao i iz 30 hiljada domaćinstava. Iz ovog preduzeća ponovo apeluju na građane, ali i privredne subjekte da ne bacaju smeće gde mu nije mesto i da od grada ne prave ružnu sliku.

Mnogobrojni apeli upućeni vlasnicima privatnih kuća, ali i privrednim subjektima nisu urodili plodom s obzirom da je ugao ulica Šarplaninske u Novoseljanske ponovo prekriven smećem i divljom deponijom. Na toj lokaciji postoje kontejneri, ali pojedinci se i dalje ponašaju kako hoće i svakodnevno ruže ovaj deo Pančeva.

Radnici pančevačkog javno-komunalnog preduzeća “Higijena” danas su po ko zna koji put uklonili divlju deponiju u Šarplaninskoj ulici. Da podsetimo u prethodnom periodu ovo preduzeće, kao i “Zelenilo” pokušali su kroz razne akcije da podignu svest građana o higijeni, ali izgleda da je ova lokacija problematična. Bez obzira na tu činjenicu, deponija je uklonjena.

“Higijena” godinama pokušava da reši problem sa divljim deponijama u Pančevu uz podršku i asistenciju komunalne inspekcije i milicije. Taj posao je manje više i uspešn. Ipak postoje problematične lokacije, a osim toga teret rešavanja ovakvih problema iziskuje povećano angaovanje zaposlenih i radnih mašina.

Tokom čitavog meseca oktobra “Higijena ” odnosi, u okviru svoje tradicionalne akcije, kabasti otpad sa teriorije Grada Pančeva. Sakupljaju se stari nameštaji, bela tehnija, ambalaža, limarija,gume, baštensko smeće i sav drugi otpa osim šuta. Više o ovoj akciji narednih dana na regionalnoj RTV Pančevo, a ukoliko građani žele da dođu do više informacija mogu pozvati Higijenu svako radnog dana od 7 do 15 časova na telefon 013 327000.

Related posts

Otvorena izložba “4P” Ljube Bečejskog

neca

U nedelju sednica Predsedništva SNS

Bojana Kecic

Na Dečjem internom odeljenju smanjen broj dece zbog kovida 19

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija