22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Opovo Vesti

Predsednik opštine Opovo Miloš Markov obišao poljoprivredno gazdinstvo porodice Kreculj

Za poljoprivrednike u Sefkerinu u toku je jek poljoprivredne sezone. Aktuelni su radovi na skidanju kukuruza, a radi se i na pripremi zemlje za predstojeću setvu ozime pšenice. Tim povodom predsednik opštine Opovo Miloš Markov obišao je poljoprivredno gazdinstvo porodice Kreculj.

Miloš Kreculj iz Sefkerina  završio je master studije ratarstva. Vlasnik je lanca poljoprivrednih apoteka I obrađuje 150 hektara zemlje. Na većem delu zemlje gaji kukuruz, čije skidanje je u toku.

Većina obranog kukuruza gazdinstva Kreculj odlazi u silose, a za nabavku mehanizacije ova porodica koristi subvencije Pokrajinske Vlade Vojvodine.

Entuzijazam mladih ljudi koji žele da se bave poljoprivredom odavno je prepoznat od strane opštinske samouprave. S toga je gazdinstvo Kreculj obišao predsednik opštine Opovo Miloš Markov.

Poljoprivreda je najčešće zanimanje stanovnika opovačke opštine. U skladu sa tim, opštinske vlasti ulažu velike napore kako bi stvorili najbolje uslove za njh.

Najveći deo državnog zemljišta u opovačkom ataru izdat je u zakup, što opštinskim vlastima obezbeđuje dodatna sredstva za ulaganje u poljoprivredu.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova pojedinci koji su vršili zloupotrebu poljoprivrednih dobara, nedavno su uhapšeni. Svaki ovakav čin biće i u buduće kažnjen, poručuju iz Opštine.

Related posts

VUČIĆ NA RTS: Albanci spremaju haos , pripremaju hapšenje 26 sprskih policajaca

Mica Milakov

U Beograd stigla u pomoć iz Ankare

Nikoleta Dragaš

Ambulanta „Novi svet” se od danas privremeno izmešta

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija