27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Pokušaj opstrukcije izbora u Šapcu: Zelenoviću propale namere da ponovo uruši izborni proces

U Šapcu je juče održan treći krug izbora za skupštinu grada u kojem je Srpska napredna stranka, kao i prethodna dva puta odnela ubedljivu pobedu.

Pretpostavljamo da je upravo to bio razlog za još jedno odlaganje kraja izbornog procesa od strane Gradske izborne  komisije, koja od početka izbora radi pod nesumnjivim i očiglednim uticajem bivšeg gradonačelnika nebojše Zelenovića.

Iako je izborni dan u subotu 3.oktobra protekao besprekorno, bez incidenata, po već viđenom scenariju, čim su videli da je lista “Aleksandar Vučić- Za našu decu” osvojila više od 60 odsto glasova, Zelenović ulaže šest prigovora, a Gradska izborna komisija poništava izbore na biračkom mestu Šipurske livade.

Da mesta za prigovore nema i da je reč o klasičnoj opstrukciji izbornog procesa svedoči i izjava predsednika Zapadne Srbije Nemanje Pajića, takođe učesnika na izborima, koji je povodom tvrdnji da je na jednom biračkom mestu  uočen višak listića u kutiji, rekao:

-Kako na sednici Izborne komisije grada Šapca prilikom brojanja materijala nije uočen ni višak ni manjak izbornog materijala, te je na sva biračka mesta poslat tačan broj glasačkih listića, izražavam sumnju da se listić viška tendenciozno pojavio u svrhu ponovnog raspuštanja biračkog odbora i ponavljanja lokalnih izbora na tom biračkom mestu. Članovi biračkog odbora koje je delegirala lista “Jelena Milošević-Novi tim za Šabac” rekli su da je prilikom prva dva brojanja glasačkih listića sve bilo u redu, a da je nakon trećeg brojanja nastalo neslaganje u broju. Takođe, naši članovi su u zapisnik o radu biračkog odbora uneli primedbe koje su ukazale na te nepravilnosti. Ne mogu da se otmem utisku da se iste neregularnosti dešavaju po treći put i da neko očigledno vrši opstrukciju izbornog procesa u cilju koji meni nikako ne može biti jasan i dijametralno je različit svemu što ide u korist građana Šapca. Grad Šabac ne sme ostati talac opstruisanog izbornog procesa već mora nastaviti svoj razvoj, a situacija u kojoj se trenutno nalazimo ne sme potrajati- rekao je Pajić.

Foto: ilustracija pixabay

Izvor: Srbija danas

Related posts

Ministar Vulin nakon vežbe “Toplana 2021”: Srbija i njeni građani imaju na koga da se oslone kada dođe do katastrofe i elementarnih nepogoda

Zorana Stekovic

Pantransport: Praznični red vožnje

Mirjana Popović

Preminuo Ivan Tasovac

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija