22. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

PS: Peti oktobar je dan nacionalnog poraza i početak vladavine najgorih

Pokret socijalista oglasio se danas povodom navršavanja 20 godina od nasilnih demonstracija u Beogradu.


– Petog oktobra, kopneni napad NATO pakta završio se paljenjem Skupštine Srbije. Najpre je zapaljena izborna dokumentacija, a onda proglašena izborna pobeda. Prvog dana vlasti DOS-a opljačkana je skupština i RTS, a u dvanaest godina vlasti DOS-a, opljačkana je Srbija i njeni građani. Svaka rečenica govora predsednika Miloševića od 2. oktobra pokazala se istinitom, proročkom. Srbija je pristala da moli za članstvo u UN, kao da je juče osnovana teritorija, a ne država osnivač Lige naroda i UN. Razbijena je zajednica sa Crnom Gorom, Kosovo su sile zapada priznale za državu bez otpora Srbije, Republika Srpska je ostavljena da se bori sama za opstanak, prava proteranih Srba iz Hrvatske su zaboravljena i poklonjena Hrvatskoj, presude protiv zločinaca iz NATO agresije su poništene, oslobođeni su u borbama zarobljeni šiptarski teroristi, a među njima i braća Mazreku silovatelji dvanaestogodišnje devojčice koju su ubili i bacili u krečnu peć u selu Klečka.

Vojska je smanjena i razoružana, predsednik Milošević je izručen Haškom tribunalu da bude kažnjen za otpor NATO  paktu i da se njihova agresija opravda njegovom glavom, Hagu su sa ropskom poniznošću izručeni svi ratni komandanti i svi koji su Srbe branili od ponovljenog ustaškog genocida. Privreda je uništena pljačkaškom privatizacijom, stvoreni su bogataši iz redova vlasti Mišković, Đilas i oni koji su njima bliski. Postali su bogati onoliko koliko je Srbija osiromašila,  birokratija je porasla, a sprovedena su masovna otpuštanja radnika, strancima je prodata i privreda i tržište. O politici Srbije odlučivali su ambasadori, o Rusiji i Kini se govorilo sa prezirom, ukinuta je spoljna obaveštajna služba, članstvo u NATO paktu je postavljeno kao cilj naše zemlje i vojske. Narko-klanovi su vladali zemljom, nekada su korumpirali, a nekada  šamarali ministre i određivali ko su članovi Vlade. Ubijeni su brojni policajci i radnici DB-a, ubijen je i premijer Srbije.

Peti oktobar je dan kada je Srbija naterana da se odrekne sebe i svoje budućnosti, kada je umorna od ratova pristala da je vode oni koje nije birala.

Peti oktobar je dan nacionalnog poraza i početak vladavine najgorih- istakli su u PS-u povodom navršavanja 20 godina od nasilnih demonstracija u Beogradu i dolaska DOS-a na vlast.

Foto. Pokret socijalista

Related posts

Koliko se sprovodi inkluzija dece predškolskog uzrasta u Pančevu?

Jasmina Petkovic

Vučić: Čelično prijateljstvo, delimo i dobro i zlo

Katarina Popović

Humanitarni bazar za Minju Matić u Kačarevu

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija