12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Brnabić na komemoraciji u Jajincima: Srbija je zemlja pobednik, plamen slobode živi večno

Braneći nezavisnost, slobodu i interese Srbije, sledimo primere predaka i ispisujemo još jedno poglavlje u slobodarskoj istoriji naše zemlje, poručila je danas predsednica Vlade Ana Brnabić na obeležavanju Dana sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja u Jajincima.

Premijerka je navela da otvaramo novo poglavlje u kome je Srbija članica unije evropskih država, za koju kaže da je najveći i najuspešniji mirovni projekat u istoriji čovečanstva, bez obzira na sve izazove sa kojima se suočava.

Istakla je da je Srbija zemlja sa prijateljima i partnerima i na istoku i na zapadu.

“Srbija je zemlja pobednik u oblastima u kojima je kroz istoriju retko pobeđivala – u ekonomiji, broju investicja, stopi nezaposlenosti, tehnologiji, inovacijama, ogromnoj veri u sebe, svolje ljude i voju budućnost”, rekla je Brnabić koja je predvodila državnu komemorativnu svečanost u Spomen-parku Jajinci.

Premijerka je naglasila da nastavljamo samouvereno da čuvamo antifašitičke vrednosti.

“Plamen slobode Srbije nastavlja i nastaviće večno da živi”, navela je Brnabić koja je položila venac na stratište u Jajincima i upisala se u Spomen-knjigu.

Poručila je da treba da budemo ponosni na našu istoriju i Srbiju, da baštinimo sećanja na pretke, odbacujući svaki pokušaj revizije istorije.

Komemoraciji su prisustvovli ministri, predstavnici stranih ambsada, SPC i drugih verskih zajednica, a okupljenima se obratio predsednik Udruženja “Jasenovac” Milinko Ccekić, koji je preživeo ustaški logor.

Foto: tanjug

Related posts

VUČIĆ NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI UJEDINJENIH NACIJA: Zabrinut sam i uplašen zbog problema na Kosovu!

Mica Milakov

Pripadnici SAJ spremni u svakom trenutku da zaštite građane

Vanja Vićentić

Sećanje na 17. mart

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija