20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Vučić danas sa Nacionalnim konventom o spoljnoj politici i dijalogu Beograda i Prištine

FOTO: S.RADOVANOVIĆ / TANJUG

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas sastanku sa predstavnicima Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, potvrđeno je iz njegovog kabineta.

Teme sastanka su “Spoljna politika Srbije” i “Perspektive dijaloga Beograda i Prištine”.

Predstavnicima medija omogućeno je snimanje uvodnih izlaganja Aleksandra Vučića i koordinatorke Nacionalnog konventa o EU Nataše Dragojlović, koja će početi u 10 časova u Palati Srbija.

Nacionalni konvent saopštio je juče da je cilj sastanka da se ponovo pokrene dijalog o rešavanju pitanja Kosova, kao i teme spoljne politike Srbije.

U Konventu navode da je sastanak deo strateškog dijaloga koji ima za cilj da omogući debatu predstavnika civilnog društva sa najvišim zvaničnicima Srbije o ključnim aspektima pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Na sastanku će govoriti eminentni stručnjaci za spoljnu politiku, međunarodne odnose i evropske integracije, kao i članovi Radne grupe Nacionalnog konventa za Poglavlje 35.

Related posts

SNS: Građani Srbije ne žele da glasaju za one koji tuku i vređaju žene

Nikoleta Dragaš

Sahranjen arhiepiskop cetinjski i mitropolit Amfilohije

Zorana Stekovic

“Otpad odvoji, poklon osvoji” – akcija recikliranja u Jabuci

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija