30. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Prednosti učenja stranih jezika kod dece

Kroz zabavu i druženje kod dece se budi najveća motivacija za učenjem stranih jezika. Na ovaj način lekcije se lakše prihvataju a znanje iz dana u dan postaje sve veće.

Svi znamo izreku “koliko stranih jezika znaš, toliko i vrediš”, ali mnogi ne znaju da na tome treba raditi od “malih nogu”. Rano učenje stranog jezika kod dece je pokazalo niz prednosti a neka istraživanja govore u prilog tome da deca koja su rano počela sa učenjem stranog jezika, lakše usvajaju gradivo iz ostalih predmeta.

Odvajanje od roditelja za decu može biti veoma stresno. Da bi prevazišli ovaj strah Jovana je u sklopu svojih časova povela i malog pomoćnika, psa Đuru. Njega su deca odmah prhvatila i uz igru sa njim naučila nove reči.

Motivacija je ključan deo učenja dece u ranom uzrastu, a ništa bolje od slatkiša ne može pokrenuti dete da sarađuje u ovom procesu.

Deca nauče maternji jezik u interakciji sa svetom koji ih okružuje. Na isti način bi trebalo da nauče i strani jezik, a to znanje će im u budućnosti
sigurno zatrebati.
https://youtu.be/1mE2a41hjaI

Related posts

Predsednik Vučić se sutra obraća javnosti

Zorana Stekovic

Uhapšen muškarac u Bratuncu zbog pretnji Vučiću

Jasmina Petkovic

Mihajlovićeva: Međunarodni teretni saobraćaj od vitalne važnosti

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija