20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Nutricionisti ne preporučuju beli hleb

U našoj zemlji hleb je oduvek predstavljao osnovnu životnu namirnicu. Iako veoma ukusan, beli hleb koji danas najčešće jedemo nije zdrav, ali postoje zdravije alternative.

Hleb je obavezna namirnica na svakoj srpskoj trpezi, a osim klasičnog belog hleba danas možemo kupiti crni, raženi, heljdin, hleb obogaćen različitim semenkama, a sve je popularniji beskvasni hleb.

Bez obzira na veliki izbor različitih vrsta zdravih hlebova, mnogi ljudi još uvek jedu beli hleb. Svi stručnjaci se slažu da je on nutritivno siromašan.

Ukoliko želite da jedete zdraviji hleb, pažljivo birajte koji ćete kupiti, jer na tržištu postoje razni integralni proizvodi koji sadrže i neke nezdrave sastojke.

Anita Alterov dodaje da nikako nije dobro da hleb potpuno izbacimo iz ishrane, a to mnogi čine kada su na dijeti. Hleb je zdrav kada je od žitarica sa celim zrnom i kada se jede umereno.

Related posts

Predsednik Vučić u Briselu NA DAN SVOJE SLAVE UPALIO SVEĆU U PRAVOSLAVNOM HRAMU!

Mica Milakov

Predsednik Vučić sa Hercogom: Istorijska bliskost dva naroda

Aleksandra Miloševska

Gradonačelnik Miloš Vučević: Očuvanje radnih mesta je naša najveća borba

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija