5. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Nutricionisti ne preporučuju beli hleb

U našoj zemlji hleb je oduvek predstavljao osnovnu životnu namirnicu. Iako veoma ukusan, beli hleb koji danas najčešće jedemo nije zdrav, ali postoje zdravije alternative.

Hleb je obavezna namirnica na svakoj srpskoj trpezi, a osim klasičnog belog hleba danas možemo kupiti crni, raženi, heljdin, hleb obogaćen različitim semenkama, a sve je popularniji beskvasni hleb.

Bez obzira na veliki izbor različitih vrsta zdravih hlebova, mnogi ljudi još uvek jedu beli hleb. Svi stručnjaci se slažu da je on nutritivno siromašan.

Ukoliko želite da jedete zdraviji hleb, pažljivo birajte koji ćete kupiti, jer na tržištu postoje razni integralni proizvodi koji sadrže i neke nezdrave sastojke.

Anita Alterov dodaje da nikako nije dobro da hleb potpuno izbacimo iz ishrane, a to mnogi čine kada su na dijeti. Hleb je zdrav kada je od žitarica sa celim zrnom i kada se jede umereno.

Related posts

BB Glow tretman za sve uzraste

Nikoleta Dragaš

Novi vetropark u Kovačici biće nazvan po Pupinu

Anđa Bubonja

Sudiju Stanku S. suspendovati dok se ne utvrde činjenice?

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija