26. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

U toku vakcinacija od sezonskog gripa u Pančevu

Ove godine stiglo više doza  protiv sezonskog gripa nego ranijih godina preko 12ooo vakcina podeljeno  svim zdravstvenim ustanovama u Južnobantskom okrugu. Od 1 oktobra počela vakcinacija protiv sezonskog gripa u svim pančevalkim ambulantama i naseljenim mestima.

Ove  zime  ukoliko se vakcinišemo protiv sezonskog gripa  štitiće nas četvorovalentna vakcina koju  smo primali prošle godine .Vakcina    pruža najbolju zaštitu jer čuva organizam od svih aktuelnih virusa. U Zavod za Javno zdravlje stiglo je preko 12.hiljada doza vakcina protiv sezonskog gripa  koje su podeljene. Domovima zdravlja.

Vakcine protiv sezonskog gripa podeljene su po svim amulantama u gradu i naseljenim mestima i vakcinacija je već odpočela.Direktor Doma zdravlja doktor Stojan Višekruna ističe da vakcina ima dovoljno i da će ukoliko bude potrebno stići i nove količine , nema razloga za stvaranje gužvi.

Vakcina protiv sezonskog gripa pokazala je  pozitivna iskustva iz prethodne godine i ona je namenjena svima koji su stariji od 3 godine. Kada je reč o deci uzrasta od 6 meseci do 3 godine, prema instrukcijama „Batuta“ koristiće se Vaxigrip tetra, takođe četvorovalentna vakcina koja će biti distribuirana Domu zdravlja do kraja novembra.

Related posts

COMNET osudio ponašanje novinara N1

Mica Milakov

Vučić položio cveće na Spomenik neznanom junaku u Moskvi

Nikoleta Dragaš

Osude zbog usvajanja predloga Zakona o slobodi veroispovesti

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija