12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

U toku vakcinacija od sezonskog gripa u Pančevu

Ove godine stiglo više doza  protiv sezonskog gripa nego ranijih godina preko 12ooo vakcina podeljeno  svim zdravstvenim ustanovama u Južnobantskom okrugu. Od 1 oktobra počela vakcinacija protiv sezonskog gripa u svim pančevalkim ambulantama i naseljenim mestima.

Ove  zime  ukoliko se vakcinišemo protiv sezonskog gripa  štitiće nas četvorovalentna vakcina koju  smo primali prošle godine .Vakcina    pruža najbolju zaštitu jer čuva organizam od svih aktuelnih virusa. U Zavod za Javno zdravlje stiglo je preko 12.hiljada doza vakcina protiv sezonskog gripa  koje su podeljene. Domovima zdravlja.

Vakcine protiv sezonskog gripa podeljene su po svim amulantama u gradu i naseljenim mestima i vakcinacija je već odpočela.Direktor Doma zdravlja doktor Stojan Višekruna ističe da vakcina ima dovoljno i da će ukoliko bude potrebno stići i nove količine , nema razloga za stvaranje gužvi.

Vakcina protiv sezonskog gripa pokazala je  pozitivna iskustva iz prethodne godine i ona je namenjena svima koji su stariji od 3 godine. Kada je reč o deci uzrasta od 6 meseci do 3 godine, prema instrukcijama “Batuta” koristiće se Vaxigrip tetra, takođe četvorovalentna vakcina koja će biti distribuirana Domu zdravlja do kraja novembra.

Related posts

Novi vid operacije kolena u Opštoj bolnici

Mica Milakov

19. “Etno glas” u Pančevu

Zorana Stekovic

Ministar Vulin: Visok stepen saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i Programa za razvoj UN

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija