18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Obeležen oktobar mesec borbe protiv raka dojke

U okviru obeležavanja “Oktobra – meseca borbe protiv raka dojke” Zavod za javno zdravlje Pančevo i ove godine je podržao udruženje  Ženski centar “Milica” i biciklistički karavan “Daj pedalu raku”. Učenici i profesori Medicinske škole “Stevica Jovanović” učestvovaće na manifestaciji koja će biti održana u subotu, 3. oktobra.

Oktobar je mesec borbe protiv raka dojke. Kao znak podrške ženama koje trenutno biju bitku sa ovom opakom bolešću, održaće se biciklistička vožnja na Pančevačkom keju u subotu, 3. oktobra. Cilj manifestacije pod nazivom “Daj pedalu raku” je podizanje svesti društvene zajednice, posebno žena. Akcenat je stavljen i na značaj preventivnih i redovnih pregleda, ranog dijagnostikovanja i lečenja bolesti, kao i promovisanje zdravih stilova života.

Učenici i profesori Medicinske škole “Stevica Jovanović” biće jedni od učesnika na ovoj manifestaciji.

Biciklistički karavan odvija se u isto vreme u više mesta u Srbiji. Iz Zavoda za javno zdravlje pozivaju sve zainteresovane da dođu i da simboličnom vožnjom svi zajedno “damo pedalu raku”. Okupljanje učesnika je 3. oktobra u 11 sati i 45 minuta na “Gradskoj plaži” u Pančevu.

Related posts

Skupština grada Pančeva održana uz sve mere zaštite i prevencije

Vanja Vićentić

Vučić stigao u Jelisejsku palatu, uz gardu ga dočekao Makron

Nikoleta Dragaš

Vučić sa predstavnicima Srba sa KiM, povodom povećanja takse na srpsku robu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija