1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Obeležen oktobar mesec borbe protiv raka dojke

U okviru obeležavanja “Oktobra – meseca borbe protiv raka dojke” Zavod za javno zdravlje Pančevo i ove godine je podržao udruženje  Ženski centar “Milica” i biciklistički karavan “Daj pedalu raku”. Učenici i profesori Medicinske škole “Stevica Jovanović” učestvovaće na manifestaciji koja će biti održana u subotu, 3. oktobra.

Oktobar je mesec borbe protiv raka dojke. Kao znak podrške ženama koje trenutno biju bitku sa ovom opakom bolešću, održaće se biciklistička vožnja na Pančevačkom keju u subotu, 3. oktobra. Cilj manifestacije pod nazivom “Daj pedalu raku” je podizanje svesti društvene zajednice, posebno žena. Akcenat je stavljen i na značaj preventivnih i redovnih pregleda, ranog dijagnostikovanja i lečenja bolesti, kao i promovisanje zdravih stilova života.

Učenici i profesori Medicinske škole “Stevica Jovanović” biće jedni od učesnika na ovoj manifestaciji.

Biciklistički karavan odvija se u isto vreme u više mesta u Srbiji. Iz Zavoda za javno zdravlje pozivaju sve zainteresovane da dođu i da simboličnom vožnjom svi zajedno “damo pedalu raku”. Okupljanje učesnika je 3. oktobra u 11 sati i 45 minuta na “Gradskoj plaži” u Pančevu.

Related posts

PS: Malo je zolja da biste ubili našeg predsednika, nađite nešto snažnije

Nikoleta Dragaš

Heroji dana radnici Službe kućnog lečenja

Jasmina Petkovic

Čast za KUD “Paunović”: Lana i Marko dočekali Makrona

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija