17. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Vesti

Mali: Otvorićemo još jednu veliku industrijsku zonu

Nameravamo da u Srbiji otvorimo još jednu industrijsku zonu zbog ogromnog interesovanja, ne samo turskih već i investitora iz celog sveta, najavio je ministar finansija Siniša Mali, koji predvodi delegaciju Srbije u jednodnevnoj poseti Turskoj.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, delegacija Srbije nastavlja razgovore sa visokim predstavnicima Turske, koje je prošle nedelje započeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić se tom prilikom sastao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, a dva predsednika su razgovarala o konkretnim ekonomskim projektima od značaja za Srbiju.

Delegacija Srbije se danas sastala sa ministrom privrede, industrije i tehnologije Mustafom Varankom, a tema sastanka je bila otvaranje nove velike industrijske zone u Srbiji kako bi se stranim investitorima omogućilo da u Srbiji dobro i efikasno posluju.

“Upravo zvog toga, posetili smo industrijsku zonu Gebze, koja je poznata po uspešnom poslovanju, a upravo će nam oni pomoći da nešto slično uradimo i sa našom novom industrijskom zonom”, rekao je Mali.

Podsetio je da je trenutno u Srbiji 15 aktivnih slobodnih zona, koje odlično funkcionišu, ali da njihov broj i dalje treba da se povećava s obzirom na želju stranih investitora da rade u našoj zemlji.

To, dodaje, uvek znači više posla za naše ljude, veću konkurentnost na tržištu, pa samim tim i veće plate.

“Ovo je dobar signal pogotovo s obzirom na krizu koja vlada u celom svetu, a koja je izazvana pandemijom koronavirusa. Mi smo uspešno uspeli da je prebrodimo, imali smo odličan ekonomski program za podršku privredi, i investitori to već prepoznaju i veruju nam”, rekao je Mali.

Podsetio je da je Srbija apsolutni rekorder u privlačenju stranih direktnih u regionu, te da privlači ukupno dve trećine stranih investicija koje stižu na Zapadni Balkan.

Kako je naveo, to je prepoznao i čuveni Fajnenšl tajms koji nas je proglasio za svetske rekordere u privlačenju stranih direktnih investicija.

Related posts

Dr Ovuka: U Pančevu veći broj otpusta nego prijema

Nikoleta Dragaš

U Južnobanatskom okrugu 153 osoba pozitivnih na virus Covid-19

Mica Milakov

U Hitnoj najviše hroničnih bolesnika

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija