26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Na Zelenoj pijaci odlična ponuda povrća za pripremu zimnice

Po mirisu pečenih paprika, kuvanog paradajza, džemova i ostalih specijaliteta vrednih domaćica, znamo da je jesen na pragu.

Tezge sa raznovrsnim povrćem i gužve na pijacama dokazuju da je počelo pripremanje zimnice. Za pripremu zimnice treba odabrati samo dobro, zrelo, čvrsto, zdravo i neoštećeno voće i povrće. Plodovi s manjim oštećenjima mogu da se koriste samo ako se takvi delovi pažljivo odstrane. Prodavci na Zelenoj pijaci ističu da je roba kvalitetna i da je prodaja dobra jer je u toku sezona spremanja zimnice.

Između gotovog proizvoda i spremanja zimnice, prodavci kažu da se domaćice odlučuju na spremanje jer kako kažu, najlepše je ono što spreme svojom rukom. Kada su u pitanju cene, prodavci ističu da se nisu drastično menjale u odnosu na prošle godine.

Ukoliko još niste stavili kupus, predlažemo vam stari provereni recept koji garantuje da kupus ostane čvrst sve do proleća.

Prodavci na zelenoj picaci se nadaju još boljoj prodaji jer je pripremanje zimnice u punom jeku, i dodaju da se cene povrća neće bitnije menjati.

Related posts

Pavlov : Dolaskom Brose-a, u Pančevo uloženo oko 850 miliona evra stranih investicija

Jasmina Petkovic

Naknada pogrebnih troškova 44.000 dinara od 1. januara

Vanja Vićentić

Više od milion dinara od Grada za uređenje dvorišta Mašinske škole

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija