24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Ministar Vulin: Pripadnici Vojske Srbije vode računa da uvek budu spremni

Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnici Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“, u okviru redovnih planskih aktivnosti, izveli su danas kondicioni marš na relaciji Ripanj – Parcani – Ralja, u kojem je učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

– Bez obzira koje zadatke obavljali, bez obzira koja jedinica je u pitanju, svi naši pripadnici uvek vode računa da održavaju fizičku kondiciju i da obuka bude na najvišem mogućem nivou. Bataljon vojne policije specijalne namene „Kobre“ vodi računa o bezbednosti najznačajnijih ljudi u našoj državi, ali vodi računa i o tome da uvek bude spreman da zaštiti svakog građanina naše zemlje i odgovori na svaku pretnju koja može da ugrozi našu zemlju i naš način života – rekao je ministar Vulin nakon marša.

U toku godine pripadnici Vojske Srbije u različitim vremenskim uslovima i na različitim terenima planski realizuju marševe, koji su prilika da se proveri nivo osposobljenosti, uz poštovanje svih kondicionih normi u Vojsci Srbije.

Prema rečima kapetana Milana Torbice iz Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“, sudeći prema postignutim rezultatima, današnji marš protekao je dobro.
 
– Danas je bataljon na čelu sa ministrom odbrane realizovao marš u dužini 20 kilometara, čiji je cilj bio podizanje psiho-fizičke sposobnosti pripadnika. Ovakvi marševi realizuju se više puta u toku godine. Pripadnici mog voda danas su realizovali marš u najkraćem vremenskom periodu, što govori da smo osposobljeni za izvršavanje svih postavljenih zadataka – poručio je kapetan Torbica.

Izvor: Ministarstvo odbrane

Related posts

Predsednik Srbije doputovao u posetu Kipru, sednica dve vlade

Zorana Stekovic

Brnabić obišla punkt za vakcinaciju i vrtić kod Žagubice

Ivana Bogdanovski

Dačić raspisao lokalne izbore u tri opštine za 28.mart

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija