23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Sahranjeni piloti Zvonko Vasiljević i Dejan Krsnik

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, koji je 25. septembra poginuo prilikom pada aviona MiG-21, sahranjen je danas uz vojne počasti na groblju u selu Donja Borina kod Malog Zvornika.

Pored članova porodice, rodbine, kolega i prijatelja, sahrani su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković, načelnik štaba Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić.

Zastava Republike Srbije u znak sećanja i večne zahvalnosti otadžbine za sve što je kapetan prve klase Vasiljević učinio za nju predata je njegovoj supruzi.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević bio je pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Bio je oženjen i otac dvoje dece.

Sahrani majora Krsnika, uz članove porodice, rodbinu, kolege i prijatelje, prisustvovali su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković, načelnik Operativne uprave Generalštaba general-major Želimir Glišović i načelnik Uprave za logistiku brigadni general Srđan Petković.

U znak sećanja i večne zahvalnosti otadžbine za sve što je major Krsnik učinio za nju zastava Republike Srbije predata je njegovom sinu.

Pilot major Dejan Krsnik bio je komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Bio je oženjen i otac jednog deteta.

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević poginuli su 25. septembra prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, tokom izvođenja redovnog letačkog zadatka.

FOTO: mod.gov.rs

Related posts

Javni poziv u okviru projekta „Odskočna daska“

Nikola Toadjer

Umetnička dela kao deo radne terapije…

Jasmina Petkovic

SPC: Poštovaćemo zabranu litija u Crnoj Gori

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija