17. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić se sastao sa ambasadorkom Kanade u Beogradu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Kanade Ketlin Čaba i zahvalio joj što je, u toku svog trogodišnjeg diplomatskog rada u Beogradu, doprinela jačanju političkog dijaloga dveju zemalja, kao i saradnje u različitim oblastima, posebno na polju ekonomije.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čaba su konstatovali da se povećava priliv kanadskih investicija, jer na srpskom tržištu trenutno posluje više od 50 kanadskih kompanija. Iako je najveći broj njih iz oblasti rudarstva i energetike, ambasadorka Čaba je istakla da je Srbija veoma dobra destinacija za ulaganja u različitim privrednim oblastima i da ju je kao takvu promovisala u Kanadi, pružajući kanadskim privrednicima više informacija o dobrim rezultatima srpske ekonomije.

Dvoje sagovornika su pozdravili stupanje na snagu Sporazuma o vazdušnom saobraćaju i izrazili nadu da će uskoro biti otvorena direktna vazdušna linija između Beograda i Toronta, koja bi doprinela unapređenju ekonomskih odnosa, kao i boljem upoznavanju i povezivanju građana Srbije i Kanade. Oni su, tim povodom, istakli da je i srpska zajednica, koja živi na kanadskom tlu, važan most između Srbije i Kanade.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na podršci koju Kanada pruža evropskom putu Srbije. Ambasadorka Čaba je istakla da su reforme koje Srbija preduzima s ciljem pridruživanja EU, takođe važne i za poboljšanje uslova za investiranje i poslovanje.

Ambasadorka Čaba je izrazila zahvalnost na pomoći koju je Srbija pružila u repatrijaciji kanadskih građana po izbijanju pandemije, kao i uvažavanje za način na koji su srpske vlasti uspešno odgovorile na izazove pandemije.

Predsednik Vučić je ambasadorki Čaba poželeo mnogo uspeha u budućem privatnom i profesionalnom životu.

Foto: tanjug

Related posts

Vučić pred sastanak u Berlinu: Ipak rasterećeniji

Nikoleta Dragaš

Mediteranska bašta Ilića na Margiti

Jasmina Petkovic

Košarkaši “Tamiša” odigrali najbolju utakmicu od početka sezone

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija