3. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Pomoć vojnih lekara u selima opštine Sjenica

Pripadnici Vojske Srbije su, u saradnji sa Crvenim krstom iz Sjenice, u selima Raždaginja i Buđevo na teritoriji ove opštine realizovali akciju „Vojni lekar na selu“.

U okviru akcije, koja za cilj ima pružanje medicinske pomoći meštanima udaljenih sela sa otežanim pristupom sistemu zdravstvene zaštite, vršeni su opšti zdravstveni pregledi meštana, uz podelu paketa sa namirnicama i kućnom hemijom.

Vojni medicinari su srdačno prihvaćeni od lokalnog stanovništva, koje je još jednom iskazalo veliku zahvalnost Vojsci Srbije na pomoći opštini Sjenica u brojnim prilikama, a posebno u borbi na suzbijanju i sprečavanju širenja zarazne bolesti Kovid 19.

Vojska Srbije je i ranije pružala pomoć meštanima udaljenih sela na području opštine Sjenica i Pešterske visoravni, kao i u drugim krajevima Republike Srbije, i nastaviće sa sprovođenjem projekata civilno-vojne saradnje, koji za cilj imaju jačanje saradnje i pomoć lokalnom stanovništvu.

FOTO: mod.gov.rs

Related posts

Nagrada “Vasko Popa” Dejanu Aleksiću

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić čestitao Božić Putinu

Ivana Golubovic

Sudija Simonović jeste vf predsednika Višeg suda u Pančevu – ali na kratko

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija