25. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Olga Žolnaj Jokanović – nekadašnja stjuardesa čuvarka identiteta naroda

Nakon dugogodišnjeg rada kao stjuardesa, predsednica Udruženja “Panonke”, Olga Žolnaj Jokanović, odlučila je se bavi rukotvorinama. Smatra da je negovanje tradicije veoma važno za jednu zemlju i nada se da će se više mladih ljudi zainteresovati za ručne radove.

Predsednica Udruženja “Panonke”, Olga Žolnaj Jokanović slobodno vreme koristi za izradu rukotvorina. Do odlaska u penziju, ona je bila stjuardesa. Imala je priliku da obiđe mnoge zemlje i kaže da su njenu pažnju naročito privlačile tradicionalne vrednosti.

Pošto stjuardese imaju benificirani radni staž i idu ranije u penziju, Olga je poželela da se posveti ručnim radovima. U Udruženju se  neguju različite tehnike, a za tkanje, pustovanje vune i nec “Panonke” imaju licencu.

Negovanje tradicije je veoma bitno za jednu zemlju. Moramo poštovati ono što je bilo i što su nam ostavili preci, jer ćemo jedino na taj način sačuvati identitet svog naroda, poručila je Olga Žolnaj Jokanović.

https://youtu.be/lEZ65VwwVwc

Related posts

Predsednik Vučić na RTS: Zabrana kretanja od petka do utorka, nove mere za penzionere

Mica Milakov

Sutra deo Starčeva bez vode

Jasmina Petkovic

Ambasada Češke i Slovačke obeležile tri značajna jubileja

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija