15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Brnabić: Vlada sredinom oktobra, možda nećemo ni imati pad BDP

Foto: Tanjug

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će naredna sedmica biti ključna za formiranje nove Vlade Srbije i dodala da veruje da će ona biti formirana sredinom oktobra.

“Verujem da će naredna nedelja biti ključna za formiranje nove vlade, predsednik je tu u zemlji, nema potrebe za razgovorima u inostranstvu”, rekla je Brnabić i podsetila da je predsednik bio u Vašingtonu, Istanbulu, trebalo je da ide i u Brisel…

Naredne nedelje će razgovarati sa potencijalnim partnerima, sa svim parlamentarnim strankama koje su prešle cenzus, rekla je Brnabić za TV Pink i dodala da veruje da će nakon toga sredinom oktobra biti formirana vlada.

Možda nećemo ni imati pad BDP

Ima naznaka da ove godine uopšte nećemo imati pad Bruto društvenog proizvoda, što bi bio ogroman uspeh, izjavila je Brnabić.

Ona je najavila da će krajem oktobra biti završen Data centar u Kragujevcu koji će, kako je rekla, biti najmoderniji u Evropi.

U oktobru će, rekla je premijerka, biti završena i otvorena i višenamenska laboratorijska lamela u Nišu u sastavu tamošnjeg Elektronskog fakulteta.

„To će stvoriti uslove za mlade da ostaju u našoj zemlji“, istakla je ona.

Izvor: Tanjug

Related posts

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić danas predstavljaju program “SRBIJA 2025”

Zorana Stekovic

Kfor zaustavio radove na putu kod Visokih Dečana

Jasmina Petkovic

Makedonska tradicija na pozornici

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija