24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Sport Srbija Vesti

Birčević zatvorio Sportske igre mladih – fenomenalna završnica na Kopaoniku

Došao je i taj dan, završetak treće smene Državnog finala Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Ujedno i završetak sezone u kojoj je Karavan radosti i prijateljstva SIM Srbije posetio 27 gradova Srbije i svuda gde se pojavi decu učinio srećnom. Ova nedelja bila je rezervisana za završne mečeve u odbojci, odbojci na pesku i uličnom basketu. Bilo je zaista prelepo na ceremoniji dodele medalja, gde je specijalni gost bio i trofejni košarkaški reprezentativac Srbije, Stefan Birčević.

– Kada sam prvi put čuo o Igrama, misliosam da je to rekreacija dece, da se okupljaju po nekim turnirčićima. Kada sam se lično uverio u Sokobanji, u fenomenalnu organizaciju i video sa kakvim žarom deca se takmiče, video nasmejane dečake i devojčice, e onda sam zaista učinio sve i da Igre dođu i u moj Lazarevac. Nisam mogao da odbijem poziv da budem sa klincima i na Kopaoniku. Presrećan sam što u našoj zemlji i regionu se organizuje ovako nešto – istakao je Birčević, koji se posle ceremonije zatvaranja još oko pola sata slikao sa klincima koji su čekali u redu, kako bi imali fotku sa srpskim asom.

Uz Ivanu Jovanović, predsednicu SIM Srbije, medalje su delili kordinatori  Igara, predstavnici gradova i opština, i predstavnice sponzora Maja Marković i Brankica Tintor član IO Banke Poštanska štedionica.

Na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve besplatno. Sve to ne bi bil omoguće bez dugogodišnje podrške partnera, pokrovitelja i sponzora Igara: predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnog sponzora – Kompanije Dunav osiguranje, kompanija Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija, kao i tehničkog partnera Igara – Saveza za školski sport Srbije. Predstavnici SIM Srbije iskoristili su priliku da se i ovim putem zahvale srpskim medijima na sjajnom praćenju ove manifestacije tokom ove sezone.

Regionalni organizacioni odbor Sportskih igara mladih u narednih nekoliko dana odlučiće, ako to epidemiološka situacija dozvoli u kom gradu u regionuće u drugoj polovi oktobra biti održanoVeliko Međunarodno finale Igara. Klinci su spremni, njima je najvažnije druženje, takmičenje i sticanje novih prijatelja.

FOTO: igremladih.co.rs

Related posts

Vučić sa Pastorom: Nikad bolji odnosi Srba i Mađara

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić položio venac na Spomenik junacima sa Košara: Beskrajno hvala na časti koju ste dali Srbiji, slava našim palim junacima

Nikoleta Dragaš

Srpski bokser na pripremama u Vladikavkazu

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija