3. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Zelenović mora da shvati da više nije vlast i da konačno ustane iz fotelje gradonačelnika

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac zapanjen je najnovijim licemerjem Nebojše Zelenovića, koji je pozvao građane da izađu na izbore, kao da mu je do toga zaista stalo. To koliko mu je važno da građani glasaju pokazao je tako što već skoro tri meseca odlaže okončanje izbornog procesa i to samo zato što je izgubio izbore i vlast, voljom baš tih građana za čija izborna  prava se licemerno navodno zalaže.

U svojoj dvoličnosti on ide i korak dalje, pa kaže da svaki građanin mora slobodno da bira. I taj film smo gledali u njegovoj režiji. Glavni glumci tog filma su Zelenovićevi prvi saradnici, koje je cela Srbija putem audio zapisa mogla da čuje kako građane ucenjuju otkazom, prete im i traže da glasaju za Zelenovića i oni i njihove porodice.

Takođe, čuli smo i kako Zelenovićev politički otac Dušan Petrović naređuje svojim članovima biračkih odbora da srpske naprednjake udalje sa glasačkih mesta, da im onemoguće brojanje listića. O idejama da se članovi biračkih odbora truju lekovima, koji bi im bili tajno stavljeni u kafu, izjasniće se nadležni organi. I onda posle svega Zelenović priča o nekakvoj demokratiji i o razvoju grada, kojeg bi sad da razvija pošto ga je u prethodnih 25 godina doveo do prosjačkog štapa.

Od Zelenovića, koji je očigledno izgubio dodir sa realnošću beže svi koalicioni partneri i svi saradnici. Samo njemu nije jasno da je Šabac tražio kraj njegove vladavine. Čak je  i njegov mentor Dragan Đilas  priznao da je Zelenović izgubio izbore, iako je, kako navodi, kontrolisao medije. Ali narod nije mogao da kontroliše.

Narod je glasao za listu „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ i zato su srpski naprednjaci na 95 biračkih mesta priznatih od strane Upravnog suda, dobili čak 37 mandata, dok je Zapadna Srbija dobila 7, Ruska stranka 1 i Evropska zelena partija 1 što je ukupno 46 i što je nova skupštinska većina. S druge strane, Zelenović sa svoja 22 mandata i Prilika sa 1 čine opoziciju u šabačkom parlamentu.

Još samo Zelenović da shvati da više nije vlast i da konačno ustane iz fotelje gradonačelnika s kojom misli da je srastao.

GO SNS Šabac

Related posts

Pančevački pesnik vreme pandemije pretočio u poeziju

Jasmina Petkovic

Kačarevačko jezero turistički biser Južnoj Banata

Jasmina Petkovic

Đurić građanima: Pridržavajte se svih mera, Kosovska Mitrovica i Zvečan ne moraju da budu ni novi sever Italije, ni Španija

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija