16. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Posle Mlinske, asfalt dobila i Prvomajska

Posle završetka asfaltiranja Mlinske ulice u Glogonju danas je postavljen asfalt i u Prvomajskoj ulici. Ova ulica od velikog značaja za žitelje Glogonja jer veliki  broj građana gravitira ka glavnoj ulici i centru  gde se nalazi  Mesna  zajednica, škola i crkvaasfaltirn put će im omogućiti  bolji i lakši  pristup glavnoj saobraćajnici .

Pre dve nedelje počelo je sprovođenje projekta Javnog privatnog partnerstva za finasiranje i izgradnju puteva u Pančevu i naseljenim mestima. Gradska menadžerka Maja Vitman ističe da radovi napreduju po planu i posle završetka asfaltiranja Mlinske ulice u Glogonju asfaltirana je iulica Prvi maj.

– Veliko nam je zadovoljstvo da se radovi uspešno sprovode i da su izuzetno povoljni efekti naših sugrađana iz MZ Glogonj.Mi smo u proteklih dana završili ulicu Mlinska a sada radimo pripremne radove za ulicu Prvi maj. Ova ulica od velikog značaja za naše građane jer je prilično frekventna i veći broj građana gravitira ka glavnoj ulici i Mesnoj zajednici, školi i crkvi i ovo će im omogućiti bolji pristup glavnoj saobraćajnici kako oni i zaslužuju u 21 veku.Grad Pančevo se postarao da projektom privatnog partnerstva koji smo u prethodnom periodu najavljivali privedemo kraju da uđemo u realizaciju sa prilično dobrom dinamikom i saradnji sa našim privatnim partnerom do 8 oktobra privedemo sve radove kraju ovde u Glogonju.

Sprovođenjem  projekta Javnog privatnog partnerstva za finasiranje i izgradnju puteva u Pančevu i naseljenim  biće urađeno 36 kilometara asfalta kako u Pančevu tako i u naseljenim mestima.

– Na osnovu saradnje sa Mesnim zajednicama koje su dale svoje predloge za prioritetne ulice koje su im od najvećig značaja.Grad Pančevo je pripremio projekat koji je prošao Republičku komisiju za vrednovanje projekta privatnog partnerstva i na osnovu toga mi sada sprovodimo radove.Pored ovih radova koji se odnose na 36 kilometara puteva u naseljenim mestima i Pančevu , putem redovnog održavanja puteva uredićemo sve ulice u gradu, i to planiramo da uredimo sve ulice u gradu.Projikat je napravljen za period od 10 godina i to je jedan izuzetan način finasiranja gde grad nije ušao u kreditno zaduženje.Čitav rizik snosi privatan  partner , mi imamo fiksne i varijabilne troškove koje se odnose na mesečne radove i plaćaćemo na 114 jednakih mesečnih rata za period koji će se uraditi za dve godine.   

Od početka naredne nedelje počeće radovi na  pripremi i  asfaltiranju ulica u Banatskon Novom Selu.

Related posts

Smanjićemo cenu vrtića, izgraditi vodovod i kanalizaciju u selima, a od Beograda do Drine će stizati za sat vremena!

Zorana Stekovic

VUČIĆ ISPRED NOVE ZGRADE RTV PORUČIO: Gradićemo sve što su uništili NATO i oni koji su došli posle NATO!

Mica Milakov

Evropski poreski obveznici uložiće u Srbiju ogroman novac

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija