25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ministar Vulin: U interesu je svih da se otkrije uzrok tragedije

“Ovo je strašna tragedija koja je pogodila prijatelje i porodice pilota, ali i Vojsku Srbije i ceo naš narod”, izjavio je ministar odbrane.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da su formirane dve komisije Vojske Srbije koje na terenu istražuju uzrok nesreće kod Malog Zvornika u kojoj su, prilikom pada MIG-a 21, poginula dvojica pilota.

Vulin je kazao da ovaj tip aviona nema klasičnu crnu kutiju nego snimače parametara koji, kako je rekao, zasad nisu pronađeni.

”Upravo je na terenu stručna komisija Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazdušne odbrane koju predvodi general Aleksandar Bijelić, a formirana je i komisija od samog Generalštaba Vojske Srbije koju predvodi brigadni general Popović”, rekao je Vulin.

Upitan kada se mogu očekivati prvi rezultati, ministar je rekao da neće požurivati komisije, ali da će one dati sve od sebe i da je svima interes da se što pre sazna šta se desilo.

On je naveo da sve rezultate do kojih dođu komisije dostavljaju se prvo tužilaštvu koje odlučuje o tome da li će se i kako informacije iz izveštaja distribuirati.

”Ovo je strašna tragedija koja je pogodila prijatelje i porodice pilota, ali i Vojsku Srbije i ceo naš narod. Posao pilota je uzašno težak i svaki let je smrtna opasnost, toga moramo biti svesni, to je jednostavno tako”, naveo je ministar.

Vulin je kazao da u nekim ranijim vremenima po šest meseci nije bilo letenja, a da danas ne prođe ni dan da neko od pilota Vojske Srbije ne leti.

Podvukao je da nijedan avion Vojske Srbije ne može da poleti, a da ne dobije pet potpisa, četiri daju nadležni inženjeri i mehaničari, a peti je potpis pilota.

Ponovio je da su piloti bili na redovnom letačkom zadatku izviđanja vremena i da se to radi svaki dan.

Related posts

Više od 7.000 novozaraženih koronom

Alba Jovanović

Ministar Nedimović: Posle 30 godina srpska piletina na EU tržistu

Bojana Kecic

Izmenjen režim saobraćaja i zatvaranje ulica povodom Karnevala

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija