28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

U toku popločavanje parka do Njegoševe ulice, trg dobija “obrise”…

U gradskom parku se trenutno postavljaju nove ploče, što praktično znači da su podzemni radovi na potezu od gradske uprave do Njegoševe završeni. Uskoro će biti stavljene nove klupe, mobilijar i sadnice drveća.

Pančevački Trg polako dobija izgled, upravo onako kako je projektom zamišljeno. Kompletna trasa od ulice Generala Petra Aračića do Njegoševe je rekonstruisana, tako da će pančevački trg, izgledom, biti rame uz rame sa najmodernijim parkovima.

Rekonstrukcija pančevačkog parka krenula je na proleće čim su se stvorili uslovi za građevinske radove s obzirom na situaciju sa virusom korona. U okviru ove faze. koja obuhvata potez od gradske uprave do kraja Njegoševe, odnosno Karađorđeve ulice, zamenjene su sve podzemne instalacije i cevi, vodovodne, kanalizacione i gasna infrastruktura.

Zbog nemara bivše vlasti, u parku se do pre 4 godine nije radilo bukvalno ništa. 2016. godine rekonstruisan je deo centra ispred gradske uprave. Posao se nastavlja, a cilj je da kompletno najuže gradsko jezgro bude renovirano.

Prema projektu biće rekonstruisan celokupan potez do Karađorđeve ulice, duž Njegoševe pa do Generala Petra Aračića, koji iznosi oko 6.000 kvadrata. Nikakvog parkinga, garaža, saobraćajnica i slično nema.

Related posts

Maja Vitman : Odgovornom politikom SNS za 50 odsto uvećana ulaganja u mere zapošljavanja

Zorana Stekovic

Informer: SBB usred vanrednog stanja izbacio program Studija B! Udruženje elektronskih medija Comnet i Profesionalno udruženje novinara Srbije Prouns zaprepašćeni!

Aleksandra Miloševska

Dosad najduži razgovor Vučića i Putina: Srdačnim tonom o dogovorima iz Vašingtona i Brisela i ekonomskoj saradnji

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija