28. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ko je Zlatko Paković? Bolesni umetnik u srbofobiji

foto: prismotra.net

Ako kojim slučajem rešite da ovih dana posetite bilo koje pozorište u Beogradu, postoji velika šansa da na repertoaru naiđete na krajnje bolesne i umobolne predstave, u kojima se promoviše skrnavljenje crkve, nipodaštavanje pravoslavnih hrišćana i ponižavanje srpskog naroda. Upravo ovakve predstave i pozorišne komade režira Zlatko Paković, dramaturg i scenarista, koji gaji bolesnu mržnju prema srpskoj kulturi i tradiciji.

Paković je autor nekoliko ozloglašenih predstava, čija je tematika usmerena direktno protiv Srbije i Srpske pravoslavne crkve. Među njegovim „umetničkim delima“ najviše pažnje su izazvala ona koja se tiču navodnog genocida u Srebrenici. Ovaj srbofob je početkom jula izveo performans pod nazivom „Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo“, a prilikom izvođenja imao je na sebi krvavu svešteničku odeću. Malo je reći da je u pitanju veoma bolestan i neprikladan akt, kojim se pljuju vernici SPC-a, ali i celokupno sveštenstvo. Pojedinci koji su imali tu nesreću da prisustvuju performansu kažu da je bio veoma neprikladan, neukusan i mučan, ali da je bilo jasno da Paković uživa u svojoj pakosti i mržnji. Ovaj morbidni performans u stvari je predstavljao samo pripremu za Pakovićevu predstavu pod istim imenom. Naime, predstava „Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo“ trebalo bi da se odigra za dva dana u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu. U pitanju je događaj koji anti-srpski mediji poput Danasa i N1 već danima pompezno najavljuju, zato što znaju da je u pitanju format koji će se potencijalno svideti mladima, a samim tim ih navesti na mržnju prema svojoj zemlji.

U realizaciji ove predstave Pakoviću pomaže veoma kompleksan tim, a tu su i poznati glumci poput Katarine Jovanović, Ivana Jevtovića i Vahida Džankovića. Najzvučnije ime među glumcima jeste Boris Milivojević, za koga je malo poznato da je težak zavisnik od opijata. Ta činjenica možda i nije toliko iznenađujuća, s obzirom na to da je verovatno jako teško gledati predstave Zlatka Pakovića, a kamoli učestvovati u njima. Valja istaći da promociju i izvođenje ove predstave organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji. U pitanju je ozloglašena organizacija čije finansije dolaze iz neprijateljski nastrojenih država. Poznato je da ova organizacija ima zadatak da širi anti-srpsku propagandu i označi Srbe kao genocidan narod, istovremeno se zalažući za priznanje Kosova i vojvođanski separatizam.

Stoga i ne čudi činjenica da je Zlatko Paković bio dobar prijatelj sa pokojnom Borkom Pavićević, koja je osnovala Centar za kulturnu dekontaminaciju i koja je gajila strastvenu mržnju prema svemu što je srpsko. Njih dvoje su delili istu patološku mržnju i sarađivali na njenom proširivanju. Zlatko Paković koristi pozorište da među publikom širi nezadovoljstvo i mržnju prema sopstvenoj državi i narodu. Očigledno je da on u svojim predstavama izvrće činjenice i vešto manipuliše informacijama, kako bi predstavio Srbe kao najveće zločince na planeti. Zato je neophodno imati kritički stav prema ovakvim suludim predstavama i imati na umu da su one u stvari čisto propagandno sredstvo stranih sila.

Related posts

Broj obolelih od gripa dupliran

Aleksandra Miloševska

Đurić Zaharovoj: Sram Vas bilo!

Katarina Popović

Brnabić: Napadi na Vučića kako bi postao legitimna meta

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija