24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

PS Beograd: Ponošev plan iz 2006. godine za uništavanje vojske

Pokret socijalista se iskreno saoseća sa penzionisanim komadirom voda Zdravkom Ponošem u njegovoj tuzi što ga američka administracija ignoriše. 

Neuzvraćena ljubav često zna da preraste u mržnju, pa je tako izgleda bilo i danas kada je lupio da je Ričard Grenel u Beograd došao kao deo predizborne kampanje predsednika Trampa. Slomljeno srce teško zarasta, naročito kada se seća lepih vremena.

Iako je kao general stajao mirno pred NATO poručnicima, Ponoš se ponekad sretao se visokim zvaničnicima SAD-a.

Tako je bilo 27.maja 2006. godine, kada je senatoru Džejmsu Inhofu predstavio svoje planove koje je tadašnji ambasador Polt nazvao “Reformističkom vizijom”.

Ponoš je tada izneo da će se sastav smanjiti sa 62.000 na 27.000 ljudi kao i da će se zatvoriti brojne kasarne i uvesti “modernu strukturu” koja je bila tako uspešna da je vojsku od aktivnog sistema odbrane pretvorila u brigadno skladište. Ali, najveći izazov za tadašnjeg vašingtonskog miljenika je bio promena načina razmišljanja u našim oružanim snagama, a posebno razmišljanje oficirskog kadra koji je Ponoš istakao kao glavni izazov. 

Ubrzo, mnogi koji nisu prestali da razmišljaju kao patriote, bili su oblagani, potkazani i izbačeni na ulicu od sopstvenog načelnika Generalštaba. Heroji odbrane naše zemlje su bili poniženi, a njihove porodice egzistencijalno devastirane, a osoba koja im je to uradila sada uživa u vojnoj penziji. Za Ponoša to ima logike, ali za Srbiju tu nema pravde!

Related posts

Brnabić: Vakcinacijom i do bržeg ekonomskog rasta

Ivana Bogdanovski

Vučić: Srbija se gradi na svakom koraku

Nikoleta Dragaš

Mladi talenti u pančevačkom muzeju

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija